Joachim B. Olsen vil have Blaffernationen på Finansloven


 

Da UBER i mandags indgav sin flugtbegæring overfor den danske stat, var Joachim B. Olsen ikke sen til at gribe knoglen og ringe til Blaffernationen. Vi satte ham på hold et par minutter, men herefter kom den lidt overraskende håndsrækning: “Jeg mangler en ny mærkesag, og blafferi er nærmest ligeså ressourceoptimerende som UBER, så jeg vil gerne indgå et partnerskab med jer og arbejde intenst for, at vi kan få stormet Blaffernationsmaskinen ind på næste års finanslov.” Han fortsatte ivrigt: “Jeg synes ikke, der er nogen grund til, at vi hver gang vi er sammen skal vi have pungen op ad lommen. Det er alt for bagstræberisk. Vi må til at indse, at vi ligeså godt kan bruge de eksisterende ressourcer på mere intelligente måder. Og hvorfor ikke gennem blafferi, hvor man kan møde mennesker, som man ellers ikke ville have mødt. Fx kunne man jo møde kontanthjælpsmodtageren, stangspringeren eller hækkeløberen og andre på kanten af samfundet, og ved at køre i bil med dem, så vil man jo lære at kunne forstå hinandens livssituation endnu bedre og samtidig lære sig selv bedre at kende. Identitetsskabelsen sker i jo i spejlingen i andre mennesker, og det har vi brug for i Danmark.”, sluttede han ærbødigt af. Han var helt i sit akademiske es, og nævnte for os, at “man jo er attituderelativist og socialkonstruktivist af natur” og at “det er på tide, at vi på Christiansborg accepterer de divergerende roller vi kan indtage i vores hverdag.”

Vi ønsker Joachim B. Olsen velkommen i folden og glæder os til finanslovsforhandlingerne.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *