Fra København til Designhøjskolen i Højer ved Nationalpark Vadehavet


Blaffernationen har lavet et samarbejde med Designhøjskolen Højer om at arrangere en lille konkurrence og designopgave, hvor blafferi er metoden. Eleverne skal ud i 24 timer og undersøge, opdage og udforske mennesker og landsdelen. Carsten fra Blaffernationen underviser på forløbet, og han blaffede selvfølgelig også til Højer. Herunder er Carstens beretning med billeder og film om de mennesker han mødte fra København til Højer i Sønderjylland og lige ved grænsen og lige ved den fantastiske Nationalpark Vadehavet:

Det første meget korte lift ud til motorvejen ved Folehaven fra Sydhavnen i København. Denne kool herre synes det var en sjov ting at blaffe og tror gerne han ville have kørt mig meget længere, men han satte mig af lidt før motorvejen:

Fra Folehaven fik jeg et lift med en sød dame, som lige var flyttet i storkollektiv ved Sorø. Nu var hendes børn flyttet hjemmefra, så nu ville hun prøve meget mere fællesskab og hun var simpelthen så glad for sin beslutning om at flytte herud ved Sorø. Jeg havde skrevet mod Køge på midt skilt, som jeg havde ændret det til fra ‘Mod Fyn’, da der gik en god halv time. Det er altid lidt svært at komme ud af København, men det lykkedes og hun var vildt sød og snakken gik, så jeg nåede faktisk ikke at tage et billede, men jeg fik taget denne video, da jeg blev sat af ved Sorø og her gik det hurtigt:

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/blaffernationen/videos/928405274006019/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Turen over Fyn og til det afkørsel 65 Kolding Syd med Vagn gik virkelig hurtigt. Snakken gik om at blive gift, om at have børn og om de afgørende Superligafodboldkampe, der kørte på P3 undervejs. Vagn var stor Brøndbyfan, som desværre tabte mesterskabet på målstregen mens vi kørte, men der var stadig overskud til en god snak om at vandre på caminoen og også hans egen tur, hvor han skal cykel den i 14 dage. Fedt!

Fra Kolding Syd gik det stærkt, så stærkt at det faktisk er vanskeligt lige at formidle de forskellige samtaleemner. Vi var bredt omkring fra youtubevideoer om at kunne sluge billardkugler og hoste dem op igen til søde forældre, som første gang samlede en blaffer op for at vise datteren, at det var god skik og festligt bekendtskab. Her er en poupourri af møderne:

Det gik stærkt med aftensmaden; en rugbrødsmad i tæt på Vamdrup. Det gik også stærkt med at skrive skiltet med en permanent marker. Jeg havde ellers brugt en whiteboard maker på det udviskelige skilt hele vejen og det var gået glimrende, men i kampens hede kom jeg til at nappe den forkerte pen fra lommen, så påskriften TØNDER sat sgi fast. (Det fik Mia fra højskolen dog hurtigt fjernet med noget sprit, så skiltet er klar til at blive brugt på vejen hjem til København på torsdag igen. Skiltet havde Tea fået som rest fra VM i Ishockey i Danmark, som var blevet brugt til, når kendte skulle hentes i lufthavnen. Det er glimrende blafferpotentiale. Designeleverne lavede faktisk også A4-laminerede skilte, som blev brugt på nøjagtig samme måde 🙂

Turen sluttede af med denne fantastiske dog korte tur med Emilie, som faktisk slet ikke skulle til Højer, men som så fandt ud af, at hun da lige kunne besøge sin bedstemor, når hun alligevel lige var i Højer – denne meget meget anbefalelsesværdig lille by:

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/carsten.theede/videos/10157666819547715/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

Tak for hyggelige og ærlige snakke. Tak for gæstfriheden og hjælpsomheden. Tak for turene 🙂

 

Tilbage til Designhøjskolen Højers andre portrætter


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *