Team 4: Rikke & Johanna


Starttid: 15:10
Ventetid: 25 min → Bil stoppede 15:35
Mellem ankomst: 16:00
Ankomst til destinationen: 17:30

Bilen var en hvid Fiat Panda. I bilen havde de det officiele flag fra Republikken Congo (Brazzaville)

Tekst om turen:
Vi brugte lang tid på at få fat på et lift. Mange folk kørte forbi selvom der var plads i bilerne eller måske skulle de ikke til Århus.
Chaufføren var en mand fra Congo, han havde sin kone med. Konen snakkede ikke lige så godt dansk som manden.
Manden har været i Danmark siden 2006 og han arbejder på et ældrecenter.
Da han var 8, flygtede hans familie fra Congo. Han voksede derfor op i flygtningelejre rundt omkring i verden. Han var meget snaksalig og ville gerne svare på alle vores spørgsmål. Han mente, at vores generation burde være mere tolerante overfor indvandrere og flygtninge, og generelt have mere tillid til fremmede.
Han samlede ofte blaffere op fra vejene, selvom hans kollega havde sagt, at han ikke skulle gøre det. Det var normalt for ham at samle folk op, fordi det gjorde de i de lande han har boet i. Der var det normalt for folk ikke at have en bil. Så dem, der havde en bil, var gode til at hjælpe dem, som manglede et lift. Offentlig transport var ikke noget de havde meget af i disse lande. Han satte os af i Gellerup, der ligger i Aarhus Vest. Herefter prøvede vi at blaffe endnu et lift, men dette mislykkedes, da vi kom til et område kun bestående af hovedveje uden mulighed for stoppesteder for bilerne. Så vi gik til destination.  

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *