Handlingsorienteret workshop i virksomheder og organisationer


HVAD:
På baggrund af erfaringer fra Samkørselsprojektet og 5 år med inddragende workshops og projekter med Blaffernationen har vi udviklet et handlingsorienteret og tillidsinspireret workshopformat, som skal få medarbejdere i virksomheder og organisationer til at køre mere sammen. Vi har lavet tilbundsgående feltarbejde i 15 år i blaffer- og samkørselsbiler og transportmidler og via alverdens former for alternativ mobilitet. Vi har befundet os i Vejkantsdanmark, i byer og på landet, langs vejkanter, i rundkørsler, i lyskryds og på motorvejstilkørsler, i busser, toge, bag rattet, så vi ved, hvordan bilister, samkørere og blaffere (spontane samkørere) tænker.

HVORFOR:

  • Miljø: Der er trængsel ud og ind af større byer samt befærdede strækninger mellem opland og arbejdspladser i middelstore provinsbyer. I gennemsnit 1,08/1,3 person pr bil i gennemsnit i myldretiden ud og ind af større byer og 1,3 person pr bil i landdistrikter.
  • Pladsressourcer: Parkering besætter et kæmpemæssig areal i både byer og hos virksomheder, som kunne bruges til alt muligt andet.
  • Videndeling og trivsel: Medarbejdere arbejder i siloer, så kontakten mellem afdelinger er oftest ikke en del af hverdagen. Via samkørselsordninger baseret på bopælsadresse vil medarbejdere komme til at snakke med folk fra forskellige afdelinger og det genererer både forståelse og videndeling på tværs og samhørighed mellem medarbejdere og generel trivsel via bevidstheden om at være en del af noget større.
  • Eventyret i hverdagen: Ved at starte morgenen med at køre sammen får man en anelse eventyr med ind i hverdagen, som kan deles ved frokostbordet.

HVORDAN:
I jagten på at få flere til at køre sammen på arbejde og generelt er teknologi oftest det primære redskab. Der er utallige facebookgrupper, som skal facilitere lifts. Diverse platforme såsom Gomore, Pendlernet.dk og Samkørsel.dk er opstået og fungerer glimrende som løsninger og element i missionen om at få bilerne fyldt op. Men vores tilgang baserer sig på at sætte mennesker sammen, via geografi og tillidsfulde samtaler. Gennem arbejdet med Blaffernationen og på baggrund af resultater fra dele- og bytteøkonomiske rapporter sætter vi folk sammen og stadfæster relationer, som er fundamentet for at gøre samkørsel mere gnidningsfrit. Derudover kortlægger vi også ruter og bopæle gennem visuelle redskaber og grafisk facilitering.

Kontakt os for et uforpligtende snak og tilbud.

Workshoppen er udarbejdet og faciliteret som et samarbejde mellem Blaffernationen og Procesværkstedet.

Tilbage til Samkørselsprojektet eller Blafferstoppestederne.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *