Blaffertips – tips til at få gang i tomlen


Har du aldrig prøvet at blaffe før og ved du ikke helt hvordan du skal komme igang? Så har vi her nogle gode tips til at komme godt i gang med at tomle. Det er ikke raketvidenskab, når man først har prøvet det, men vi ved, at det kan være svært at komme i gang, så her er lidt tips:
 1. Smil og kig bilisterne i øjnene

  Det er godt nok ikke nemt at kigge ind i bilerne når de kører forbi, men ved at kigge der hvor bilistens øjne er, virker du mere personligt opsøgende og du får typisk flere reaktioner. Hvis du samtidig ser mere imødekommende og tilforladelig ud, forøger det dine chancer for et hurtigere lift. Undlad fx at have hættetrøjen trukket op over hovedet og have solbriller på. 

 2. Stil dig det rigtige sted

  Ved det bedste blaffersted er der god plads til at holde ind, bilerne kan se dig i god tid inden de passerer og de kører ikke alt for stærkt. Det er super vigtigt, at man som blaffer ikke er til fare for trafikken og det betyder, at man ikke vil opfordre bilisterne til at tage for impulsive og farlige beslutninger, når de gerne vil samle dig op.
  Hvis du er i enten København, Skanderborg, Roskilde eller Næstved kan du f.eks. stille dig ved en af de fire officielle blafferstoppesteder.

 3. Retning

  Det er som udgangspunkt en god idé at stå i udkanten af den by, du starter i på en vej, der går i den retning, du gerne vil. Det lyder åbenlyst for nogle, men det kan drille. Overvej hvilken vej du selv som bilist ville tage og hvilken vej du tror der kommer flest biler på. Du kan også finde specifikke steder at blaffe fra på den internationale blafferside hitchwiki.

 4. Skilt eller ej?

  Det er mest en smagssag. Men hvis den vej du står og blaffer på deler sig i forskellige retninger, kan det være en god idé at have et skilt, der siger hvilken retning du skal i. Dette er ekstra relevant på motorveje, da du ikke kan stå af lige pludselig når motorvejene fletter.

 5. Lovligt eller sikkert?

  – Det er helt og aldeles lovligt at blaffe i Danmark, så længe du ikke står nede på selve motorvejen eller på en motortrafikvej, hvor der er skilte om ‘Fodgængere forbudt’. De officielle regler er, at man ikke må stå efter det grønne motorvejsskilt på tilkørselsramper.

 6. Tag en ven med

  Det kan være grænseoverskridende at skulle ud og tomle første gang, så tag en ven med. Det gør også ventetiden meget sjovere.

 7. Vær tålmodig

  Selvom de fleste bliver samlet op inden for et kvarters tid, så kan der godt gå en halv til en hel time, eller mere. En tommelfingerregel siger, at man skal gange den beregnede tid i bil på google maps (eller andre navigationstjenester) med 1,5, men man kan jo aldrig vide sig sikker.

 8. Stik tomlen ud!

  bare gør det! selvom der er mange fifs og tricks man kan lære sig, så handler det bare om at forsøge.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *