Har du aldrig prøvet at blaffe før og ved du ikke helt hvordan du skal komme igang? Så har vi her nogle gode tips til at komme godt i gang med at tomle.

 1. Smil og kig bilisterne i øjnene

  Helt grundlæggende så handler det om at se imødekommende og tilforladelig ud. Det er godt nok ikke nemt at kigge ind i bilerne når de kører forbi, men ved at kigge der hvor bilistens øjne er, virker du mere personligt opsøgende og du får typisk flere reaktioner.

 2. Stil dig det rigtige sted

  Ved det bedste blaffersted er der god plads til at holde ind, bilerne kan se dig i god tid inden de passerer og de kører ikke alt for stærkt. Det er super vigtigt at man som blaffer ikke er til fare for trafikken og det betyder at man ikke vil opfordre bilisterne til at tage for impulsive og farlige beslutninger, når de gerne vil samle dig op.
  Hvis du skal ud af København kan du f.eks. stille dig ved en af de fire officielle blafferstoppesteder.

 3. Retning

  Det er som udgangspunkt en god idé at stå i udkanten af den by du starter i, på en vej der går i den retning du gerne vil. Overvej hvilken vej du selv som bilist ville tage og hvilken vej du tror der kommer flest biler på. Du kan også finde specifikke steder at blaffe fra på den internationale blafferside hitchwiki.

 4. Skilt eller ej?

  Det er mest en smags sag. Men hvis den vej du står og blaffer på deler sig i forskellige retninger, kan det være en god idé at have et skilt, der siger hvilken retning du skal i. Dette er ekstra relevant på motorveje, da du ikke kan stå af lige pludselig når motorvejene fletter.

 5. Lovligt eller sikkert?

  – Det er helt og aldeles lovligt at blaffe i Danmark, så længe du ikke gør det på motorvej eller motortrafikvej, hvor der er skilte om fodgængere forbudt. Men der er mange steder hvor det ikke er lovligt for bilerne at holde ind, selvom det er den sikreste og nemmeste løsning. Det gælder f.eks. buslommer og tilkørselsramper til motorvejen, hvor bilerne har god plads til at holde i nødsporet, inden de får for meget fart på. Du må selv vurdere om du kan forsvare at opfordre bilisterne til at holde ulovligt ind til siden, hvis det er den mest trafiksikre løsning.

 6. Tag en ven med

  Det kan være grænseoverskridende at skulle ud og tomle første gang, så tag en ven med. Det gør også ventetiden meget sjovere.

 7. Vær tålmodig

  Selvom de fleste bliver samlet op indenfor et kvarters tid, så kan der godt gå en halv til en hel time, eller mere.

 8. Stik tomlen ud!

  bare gør det! selvom der er mange fifs og tricks man kan lære sig, så handler det bare om at forsøge.