De lokale er oftest de bedste turistguider


I dag var vinden krads. Jeg havde arbejdet hjemme om formiddagen, men skulle på arbejde efter frokost. Solen var der stadig, så cyklen virkede tillokkende. Derfor bouncede jeg afsted på min 2-hjuler, men i Vester Thorup måtte jeg indse, at den stive vestenvind lige i ansigtet de 10 næste km ville være for vild for mine ben i dag. Også fordi jeg måske glædede mig til at blaffe, som jeg sidst gjorde i sidste uge.

Et fint lille møde og endnu et bevis på, at verden er lille, var min snak med ham, der slog græs oppe ved kirken i Vester Thorup. Jeg ville spørge, hvor det var okay at stille min cykel på kirkens grund, og så fandt vi ud af, at det var hans søn, der havde givet mig et lift på ladet af sin traktor engang sidste år, da jeg blaffede fra Nordjylland til TV2s Go’ Morgen Danmark-studie i Tivoli. Hvis du vil se klippet, så er der lidt om det her fra ca 3 minutter inde i klippet:

Ligeledes er sønnens mor i min datters børnehave, så verden er lille herude og folk kender hinanden.

Jeg troede også, at jeg kendte det meste af området herude, men i dag kom jeg op med mand, som åbenbart sværgede til Lars i Røgeriet ved Lild Strand, som efter hans udsagn havde Danmarks bedste fiskefrikadeller. Det røgeri kendte jeg faktisk ikke til. Jeg er meget bekendt med fiskehuset i Thorupstrand og med røgeriet i Vester Thorup, men vidste ikke lige, at der var en perle i Lild Strand. Og det er faktisk dagens pointe. At man får de bedste tips til den egn, man blaffer i fra de folk, som samler én op. Lild Strand er 5-6 km væk fra, hvor jeg bor og jeg er virkelig tit kørt forbi og har selvfølgelig også været der, men åbenbart kun om vinteren, hvor røgeriet måske ikke er åbent.
Det sker bare ret så tit, at jeg lærer noget om lokalmiljøet ved at blaffe. Så tak for det tommel og tak til herren for anbefalingen. Denne gang måtte jeg så også lige gå det sidste stykke op på ‘Bjerget’ op ad den stejle bakke, som jeg plejer at cykle opad. Men det var faktisk en virkelig fin tur også, men helt fantastisk udsigt over Lund Fjord og fuglekiggermekkaet Vejlerne på grænsen mellem Thy og Han Herred. Måske kan man se det på billedet, men virkeligheden er i dette tilfælde lidt flottere end gengivelsen på billedet.

Tilbage til hovedsiden: Testforsøg: Spar CO2 i hverdagstransporten

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *