Portræt af Kirsten


Skrevet og blaffet af Milla, Ronja og Emilie

Ved vores andet lift mødte vi Kirsten fra Hjørring. Hun kørte i en sølvgrå Skoda, og samlede os op på hovedvejen i Fjerritslev. Allerede da vi satte os ind i bilen, kunne man mærke hendes begejstring for at kunne hjælpe os på vores tur. Det var svært for os at få et ord indført, fordi hun var så ivrig efter at fortælle om hendes liv.
Man kunne tydeligt mærke, at hun var meget engageret i hendes hobby, som var at indsamle ting til flygtninge både i Danmark og i Rumænien. Hele hendes flygtninge-eventyr startede i 2015, hvor hun fik kontakt med nogen, som havde en forbindelse til et flygtningecenter i Hjørring. Hun så på Facebook, at der var familier, der mangler møbler og interiør til deres lejligheder, og efter hun havde hjulpet den første familie, fik hun virkelig blod på tanden.
Da vi mødtes med hende, havde hun lige været i Rumænien for at aflevere ting og besøge rumænske plejehjem og børnehaver, hvor hun blev overrasket over, hvor usselt et liv, de faktisk levede. De ejede nærmest kun en seng, fortalte hun.
Hendes engagement i flygtninge har også resulteret i, at hun har oprettet en gruppe på Facebook. Her har hun gjort det muligt for folk at aflevere ting og møbler, som de ikke længere bruger. Disse kan hun så tage med ud og aflevere til forskellige flygtninge, der netop har brug for en hjælpende hånd.

Tilbage til hovedsiden for Dronninglund Gymnasium


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *