Workshop om grøn mobilitet på Bornholm


Fredag den 11. februar 2022 var der en foreløbig kulmination på samarbejdet mellem Blaffernationen med Bornholms Regionskommune. Her afholdte vi workshop om grøn mobilitet og fremtidens bæredygtige mobilitet på Bornholm. Blaffernationen er med i udviklingsprocessen sammen med den lokale entreprenør og procesfacilitator Amy Jean Hamilton omkring scenarier for udrulningen af forskellige elementer i den meget ambitiøse bæredygtige mobilitetsstrategi. Det var et kick off event for de 4 mobilitetsområder, der satses på, og Carsten fra Blaffernationen holdte et inspirationsoplæg samt faciliterede dialogen omkring delstrategien om samkørsel. Udover samkørsel er der spor om cyklisme, delebiler og elbiler. 

Carsten blaffede fra færgelejet i Rønne og kom op med dette unge par, som endte med at joine workshoppen, hvor de også havde taget pigens mor med. Der var masser af forskellige folk til dagen, som blev afviklet på Bornholms Højskole. Der var både unge fra det nye klimaråd og fra Cirkus Stjerneskud og de mere erfarne folk, som har arbejdet professionelt med feltet i mange år og alt derimellem. Feltet interesserer mange eller man kan jo ikke komme udenom at transportere sig, umiddelbart. 

I den kommende tid arbejder vi videre med materialet og pointer fra workshoppen ift. forskellige fremtidige projekter på Bornholm sammen med både borgere og turister. Det er vildt spændende med et afgrænset eksperimentarium som en ø jo er, og det er især spændende, da det var på Folkemødet på Bornholm i 2015, at vi eksperimenterede med prototyper på de blafferstoppesteder, der er ude på vejene nu. Det er som at komme tilbage til opstarten på noget specielt, så vi er lidt oppe at køre over dette projekt og de fremtidige muligheder.

Læs om Strategi for grøn mobilitet her.

Se en opsamlende plakat fra workshoppen her: BRK – Plakat

Her et billede fra Folkemødet i Allinge fra 2015, hvor vi fik et billede med Jacob Holdt.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *