Herskind mod Aarhus


Af Ida Bagger

Kør-med-stoppested: Herskind – Langelinie/Engvej 

Starttid: 15.08

Samlet op: 15.11

Lotte Rosdahl, journalist – bekæmpe polarisering, feminist, datter blaffede til Paris

Dame 2, kirkesanger og sproglærer for Ukrainere

Dame 3, chef for familiecenter Blixen

Alle damer var enten på vej hjem eller på vej ud og handle.

Vi er sindssygt glade for vores tur. Vi mødte nogle mega seje kvinder, som var super imødekommende og gerne ville snakke. Vi følte os meget trygge og det var virkelig fedt at opleve det gode i mennesker og det at vise tillid til verden og menneskerne omkring dig.

Den første kvinde vi mødte hed Lotte og arbejdede som journalist på en lidt alternativ måde. Hun arbejdede med at vise mennesker, som der typisk er mange fordomme imod, på en ny og mere nuanceret måde for at ændre det billede som medierne har skabt fx ift indvandre, handicappede og andre minoriteter. Vi syntes at det var utroligt spændende at høre om især fordi det passede rigtig godt ind i hvad blafferi kan give dig. Det giver nemlig plads til at møde mennesker som du måske ellers aldrig havde haft en samtale med. Det er noget som virkelig kan udvide din horisont. Fx havde Lottes datter, som selv er meget klimaorienteret, fået et lift til Paris af en lastbilchauffør som fragtede sprøjtemiddel. Her fik de snakket om økologi og begge parter fik udvidet deres horisont og nuanceret debatten.

Gode råd:

Stå ved stoppestedet med et skilt og smil og vink og tomle. Det tager maks 10 minutter før du bliver samlet op. Stå et synligt sted, hvor man kan holde ind og hvor man måske ikke er så højt oppe i fart. Se sød og venlig ud (ingen hoodie over hovedet)

Ankomst i Århus: 15.56


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *