Svejstrup mod Ry


Af Astrid og Lea

Turen mod Ry var delt op i to, først fra Skanderborg til blafferstoppestedet i Svejstrup og derefter til Ry, da vi ville forsøge os med samme blaffelokation, blot i den modsatte retning. I Skanderborg stod vi uden vores “stoppested”, og måtte forsøge os ved en af de store veje, uden det store held til at starte med. Vi fik der erfaret os, at det giver mening at tænke som en bilist i forhold til lokation, i den forstand, at det ikke skal være et besværligt sted holde ind. Dog blev vi, helt uventet og med papskiltet under armen, samlet op, idet vi vandrede længere op ad hovedvejen. Alligevel blev det ikke mere til en ventetid på 10 minutter og omkring 30 biler. Det blev til en hyggelig tur, tilbage til blaffe stoppestedet, med Jimmy, som var på vej hjem fra arbejde – og som i øvrigt, til enhver tid, samler folk op, da “det er så hyggeligt” og giver god mening, i denne “grønne tid”. 

Tilbage på stoppestedet i Svejstrup, skulle der hverken viftes længe med skilt eller tommel, før vi igen var på farten. Her blev det til 3 minutter langs vejkanten, og ikke mange forbikørende, før vi blev samlet op af Sebastian, som lige havde hentet sin søn hos bedsteforældrene, på vej hjem fra arbejde. Selv mente Sebastian, at han havde blaffet nogle år tilbage, men det er ikke noget han har gjort sig meget i, da han foretrækker at “planlægge” på forhånd. Han forklarede, at han oplevede “blafferi” som gået tabt, hvoraf disse nyopdagede blaffestoppesteder, er et godt initiativ.

Han forklarede også, når spurgt ind til det, at samle blaffere op, at det “generelt er fedt at hjælpe, når muligheden byder sig”, og at det kan betale sig at give en hånd, hvor man nu kan – hvis bilen ikke er fyldt – og at rejse på den mere bæredygtige måde. Det skulle også vise sig, at Sebastian tilfældigvis kommer fra den ene “blaffers” lokalområde, hvilket bidrog til flere, spændende samtaler, og viste os nyudklækkede blaffere, at man kan få meget ud af en kort køretur. Og da blev vi sat af, lige ude foran højskolen, og kunne takke for endnu et godt møde.

Stoppestedet er placeret godt i forhold til de forbipasserende biler, som nemt og hurtigt kan køre til og fra, og også bremse ned i god tid, i tilfælde af, at man står og vinker med sit skilt. Blaffestoppestedet ved Svejstrup, har dertil vist sig at være et godt, og ikke mindst effektivt, sted at blive samlet op, om man så skal den ene, eller den anden vej, mellem Ry og Skanderborg.

TILBAGE TIL SKANDERBORG-SIDEN


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *