Alt godt fra Harmonien


Da vi tålmodigt stod og ventede ved det famøse blafferstoppested i Næstved by, stoppede en kvinde i en stor sort bil på den anden side af den store Køgevej. Hun råbte hen over de mange biler der kom kørende på tværs, at vi havde stået på den forkerte side af vejen hvis vi ville til Nakskov. Stille kørte hun over mod en af sidevejene for at kunne vende bilen for at komme hen på vores side af vejen.

Imens vi stod og grinte fjoget over os selv, og over vores ikke eksisterende geografiske viden, afbrød kvinden os. Lykke som var hendes navn, fortalte os at hun havde en kollega som arbejdede i Næstved, men som pudsigt nok var fra Nakskov, og sagtens ville kunne tage os med på hjemvejen. I dette øjeblik bredte der sig et kæmpe smil i vores ansigter, i erkendelsen af at vi alligevel nåede at komme til Nakskov i tide til at nå vores opgave. Lykke kørte os hen til Næstved kommune, som var der hendes kollega var på arbejde. Her stod vi og ventede imens Lykke tilbudte os en kold øl eller sodavand. Efter noget tid kom der en ældre kvinde hen imod os, nemlig Lykkes kollega – vores kære Susanne. Idet hun kom nærmere, begyndte hun at spejde kritiserende til Lykke og sagde at hun nu igen ikke kunne lade værd at hjælpe de blaffere. Lykke grinte og fortalte hende at hun da selv havde kørt hele landet rundt med blaffere, for at de kunne nå en færge i tide.

Da Susanne havde haft en lang arbejdsdag, krævede hun at hvis vi skulle køre med ville det være uden snak, så hun kunne koble af med hendes lydbog.

Det endte med at vi snakkede med Susanne hele turen, og vi fik nogle gode historier og facts med om Lolland, og selvfølgelig også om den højtelskede by Nakskov.

Susanne fortalte at hun faktisk ejede gourmetrestauranten Surt og sødt, på det æstetiske hotel Harmonien, som ligger midt i Nakskov by. Da vi fortalte Susanne at vi ikke havde fundet noget sted at sove, tøvede hun ikke et sekund med at planlægge at vi kunne sove på hotellet over natten. Derfor endte ved med at sove helt gratis på hotel Harmonien i Nakskov, hvor vi fik gratis gourmetmad i restaurant Surt og sødt, hvor der ikke var en finger at sætte på servicen, selvom alt var gratis. Vi var fuldstændig blæst bag over af alt den gavmildhed vi blev ramt af den dag, og vi havde ikke haft den gode oplevelse uden at have mødt vores kære Susanne.

TILBAGE TIL ROFH-SIDEN


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *