40 elever fra Roskilde Festival Højskole tog en udfordring op


I et intensivt 3 dages forløb på Roskilde Festival Højskole faciliterede Blaffernationen spillet ‘Sjælland og Sydhavsøerne Rundt på Tomlen’, som er en slags live-udgave af retrobrætspillet Danmarkspillet. I hold af 3 rejste elever ud for at løse geografiske missioner, samle point gennem opgaver og alt dette med helt imponerende velvillig hjælp fra bilister og medmennesker rundt i egnen. 

Vi har i Blaffernationens arrangeret det her spil på ret mange højskoler og gymnasier efterhånden, og faktisk altid i solskinsvejr, men denne gang åbnede himlen sig og udfordrede de i forvejen spændte elever en ekstra tand. Men de klarede den, de stod sammen i holdene og greb udfordringen og løste den, og det fedeste var, at de løste den mens de holdte en eventyrlig fest med alle de mødte i vejkanten. Der var en masse udfordringer undervejs, men ud fra elevernes evalueringer og nedfældede historier, så kom de styrkede tilbage med fornyet og positivt blik på medmenneskene, som de mødte i Vejkantsdanmark. 

Faktisk er det helt vanvittigt, hvor meget de undervejs blev tilbudt af gaver, hjælp, lifts og overnatning. Vi lavede en evaluering, som du kan læse udfoldet her, hvor eleverne udtrykte, at de havde fået trænet deres tålmodighed, fået fornyet tro på medmenneskene, fået gåpåmod og er blevet oplyst om, hvor meget de kan klare og sågar, at der var én, der erfarede, at vedkommende ikke var så påvirket af sin angst i pressede situationer mere (som det kan være at blaffe intensivt i over et døgn). 

Læs selv deres personlige historier om, hvad de tog med sig i rygsækken på deres videre færd gennem livet her på siden, som bevidner, at deltagerne lærer noget eksistentielt samt meget lavpraktisk, som de kan bruge fremadrettet.

Mange tak til alle jer elever på E22 på RoFH. Tak til alle lærerne, der var med og til Roskilde Festival Højskole for at være modige og engagere jer i det her. Tak til FFDs Folkeoplysningspulje for støtten til projektet og ikke mindst tak til alle jer gode folk, der bød eleverne velkommen i jeres biler, i jeres hjem og på diverse badehoteller, vandrehjem, efterskoler og højskoler, hvor de blev tilbudt overnatning. Verden er i sandhed bedre end sit rygte, og der er skabt et fornyet håb hos eleverne. 

Her lige et billede af en gruppe, som blev inviteret inden for i varmen i et sommerhus i Marielyst og som satte himmel og hav i bevægelse for at hjælpe gruppen, som var strandet i regnen i Nykøbing Falster. Læs hele gruppens historie her.

Se og læs om flere af Blaffernationens undervisningsprojekter her.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *