Samarbejdspartnere

Gennem årene har vi overnattet, hjulpet, støttet og haft alle mulige former for partnerskaber med disse seje steder og organisationer. Alle er initiativer, der vil noget med samfundet og skubber det i en mere social, kulturel og bæredygtig retning. Tjek dem ud her og tip os gerne med nye steder.

Det bæredygtige lokalsamfund Grobund

I det nystartede virksomheds- og bofællesskab er der højt til loftet og mildt sagt kæmpe store ambitioner. Målet er at skabe et fællesskab, der lever og arbejder med bæredygtige løsninger, der kan være med til at forandre verden og imødekomme nogle af de globale udfordringer vi står over for i dag. I den tidligere fabrikshal ved Ebeltoft blev vi dybt imponeret af de mange ambitioner og tanker som Grobund allerede nu har gjort sig om morgendagens samfund. Vi gav en hånd med praktiske gøremål og byggede bl.a. et blafferstoppested.

Danmarks Wild West – Country Town

Vi har flere gange besøgt Country Town og ikke mindst sheriffen Lisbeth Hermansen i den vindblæste Country Town i Vestjylland. Her et lille stykke vej fra Lemvig, har Lisbeth omdannet en lille landsby til hvad der nok bedst kan betegnes som en blanding af et kunstprojekt og et alternativt samfund med et fokus på Det Vilde Vesten.
 

Kulturhuset Haderslev Hus

Denne perle af et kulturhus fandt vi midt i de gamle gader i Haderslev. Her er der selskabslokaler, god mad og bal hver lørdag. Da vi var på besøg fik vi overraskende besøg af Vægterne, der fortalte os om byens historie. Vi hjalp til med at rydde op og gøre klar til en kommende istandsættelse i en række lokaler, og mødte derudover de mange frivillige, der arbejder på stedet.

Danmarks byggefestival – Skarresø Festival

Efter en dag med håndværker tema i blafferkonkurrencen gav vi en hånd med i forberedelserne til byggefestivalen, der startede få dage senere. Vi fik rig mulighed for at udfolde os kreativt ved at banke, bore og snakke med de mange søde og rare frivillige, der driver festivalen.

Det økologiske bofællesskab Den Selvforsynende Landsby.

Her bød fællesskabet os varmt velkommen i det sydfynske med fællesmad og rundvisning, hvor vi fik mulighed for at se nogle af de mange kreative løsninger, der er med til at gøre landsbyen selvforsynende. Vi gav også en hånd med ved bl.a. at male et træhus, luge ud i den store køkkenhave og isolerede huse med muslingeskaller.

Kultur- og miljøkollektivet Makvärket.

Vi besøgte det gamle teglværk i Knabstrup i Vestsjælland, der siden 2008 er blevet udviklet af frivillige til et center for kultur og økologi. Her fik vi en rundvisning i de gamle fabrikshaller, hvor der med tiden er blevet lavet alt fra værksteder og fælleskøkken til cirkus- og teaterrum. Tilmed blev vi om aftenen inviteret med til koncert med det brasilianske band Graveola, hvilket blev en fest uden lige.

Tip os med steder

Vi har sovet i shelters, i lader, i parker, hos venner og familie, på gårde, på marker, på strande og i frugtplantager. Vi er ikke kræsne, men vi er eventyrlystne. Har du selv et sted vi kunne besøge og overnatte eller kender du interessante locations eller projekter, som arbejder med fremtidens samfund, som vi kunne besøge og overnatte og lære bedre at kende, så skriv endelig til os på blafnu(a)gmail.com