Autentiske studierejser til Danmarks Vilde Vesten


[vc_row full_width=”stretch_row” equal_height=”yes” foundry_padding=”pt0″ foundry_parallax=”not-parallax” css=”.vc_custom_1607006669472{margin-bottom: 20px !important;}”][vc_column][foundry_hero layout=”intro-button-alt” image=”6236″ button_text=”Kontakt” button_url=”http://www.blaffernationen.dk/countrytown/#booking”]

Bæredygtig studietur i Country Town

[/foundry_hero][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1607004302049{background-color: #36add8 !important;}”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Prøv livet som nybygger, få en unik oplevelse og bidrag samtidig til udviklingen af en lille eksotisk landsby ved Vesterhavet i Danmarks wilde westen.
Vi har struktureret en anerledes landsbyudviklingsproces, hvor kunstneriske metoder, designtænkning og kreative processer er i centrum. Nøgleord er landsbyudvikling, kunstproduktion, bæredygtig turisme, bæredygtigt design og DIY/kreativ foretagsomhed.

 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Temaet: Nybygger i en westernby.
Jeres hold lever i Country Town i en uge og prøver at udvikle konkrete produkter eller oplevelser, som styrker landsbyen, fællesskabet og livet i periferien. I lærer at arbejde fra idé til handling og med fokus på det kunstneriske, det kreative og det bæredygtige.
Opholdet egner sig til hold eller linjefag fra fx højskoler, efterskoler eller gymnasier, men andre lærende og nysgerrige organisationer er også yderst velkomne. 
Vi har sammensat et ugeprogram så mindre grupper (hold af 20-25 personer) kan komme på en bæredygtig studietur i den helt unikke destination Country Town i det eksotiske Vestjylland. Studieturen er et levende projektudviklingsforløb i kunstens og kreativitetens tegn, hvor vi i fællesskab samskaber, videreudvikler og fixer Country Town kreativt op. Samtidig med at I lever livet som nybyggere i Det Vilde Vesten med alt, hvad det indebærer af klassiske studierejseaktiviteter i en afsides liggende og vindblæst egn. Her er I tæt på natur, vesterhavet, i bålets skær og ikke mindst dansende til et brag af en countryfest. Yihaa!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”Booking”][vc_column width=”2/3″][foundry_toggles][foundry_toggles_content title=”Baggrund”]Country Town er et kunstprojekt, men også et sted, hvor folk lever. Dybe Mejeriby, hvor Contry Town ligger, er et fristed for kreativ udfoldelse og fordybelse tæt på Vesterhavet. Stedet er ufærdigt, men kunstner Lisbeth Hermansen ejer den gamle Købmandsgård og Den Gamle Kro/mejeriet og udvikler løbende stedet. Der er masser af plads, potentiale og visioner om en bæredygtig og kreativt skabende fremtid, hvor friheden og fællesskabet er bærende elementer.
Den selvudnævnte sherif og kunstner Lisbeth Hermansen har gennem de sidste mange år eksperimenteret med både landsby-, erhvervs- og kunstudvikling. Ved et tilfælde kom hun til at købe det halve af byen i 2014 og ejer nu halvdelen af byens (4) huse. Hun har døbt byen Country Town, da den gamle western saloon-bar i den gamle kro er yderst velholdt. Nu udforsker hun, hvad steder ude på landet generelt kan bidrage med inden for det snævert brede tema Country. [/foundry_toggles_content][foundry_toggles_content title=”Indhold og fokus:”]Opholdet i Country Town er en alternativ, men klassisk studietur, hvor livet nydes i en afsidesliggende egn: Der er vandreture, hyggearrangementer, fortællecafeer og ekskursioner til omkringliggende seværdigheder.
Den råde tråd er, at gruppen gennemgår et kunstnerisk og kreativt samskabelsesforløb, som udvikler Country Town til et sted, som flere frihedssøgende og kreative sjæle får lyst til at besøge.
Projektforløbet er en kombi af inspirationsoplæg og praktisk kreativ produktion:
Gruppen gennemgår en designproces, hvor de udforsker livet i Country Town og får kendskab til kunstteori, koncept- og idéudviklingsmetoder samt diverse afviklingsfærdigheder, hvor alle gruppens kompetencer inddrages. Der skal i fællesskab udvikles et kreativ koncept, som kan få stedet ud over rampen eller gøre det endnu federe at være i byen. 

Eleverne får mulighed for at være med til at udvikle en alternativ og bæredygtig turistdestination. I processen gør vi brug af handlingsorienterede procesredskaber, som gruppen lærer og får praktisk kendskab til.
[/foundry_toggles_content][foundry_toggles_content title=”Kost og logi”]Der er et velfungerende industrikøkken, så I kan vælge selv at stå for maden. Men vi kan også finde en løsning, hvor vi laver maden for jer, eller vi kan stå for enkelte måltider, som baserer sig på temaworkshops, hvor maden sankes og laves i fællesskab over bål. Desuden har vi en lokal kontakt som kan komme og lave festmåltid til Country Festen den sidste aften. Meget er muligt, alt bliver godt.

I bor i 1-2 og 3-personers værelser. Vi fordeler ud fra jeres ønsker. Nogle sover i 4 store værelser i Købmandsgården, andre i værelser på 1. salen af Den Gamle Kro.[/foundry_toggles_content][foundry_toggles_content title=”Tid og periode”]5-7 dage i perioden marts-juni og august-oktober. Det kunne også være en weekendtur.[/foundry_toggles_content][foundry_toggles_content title=”Pris”]Et ophold i Country Town er en fast pakke med mulighed for selv at præge sit ophold. Der er program i de 3 dage samt enkelte aftner. Der er derfor plads til at lægge egne indslag ind i de resterende 2 dage:
Dag 1 + 2: Kunst og handling i et konkret felt – Country Town
Kreativ og alternativ landsbyudvikling med en kunstfaglig vinkel (Lisbeth Hermansen, Sherif) og en designtilgang fra det oplevelsesvidenskabelige felt (Carsten Theede, grøn iværksætter og Oplevelsesøkonom). De to dage er en blanding af inspirationsoplæg om (lands)byudviklingsprojekter i hele verden, dialogbaseret og handlingsorienterede øvelser samt en afsluttende intervention, som gruppen konceptudvikler og slutteligt præsenterer forud for den store Countryfest til slut på ugen. I får rollen som Nybygger, og skal derfor lave et tiltag i landsbyen, som sætter kreativt fokus på den (fx en kampagne) eller forbedrer livet (kantet koncept).
Dag 3: Én dags vandretur i skoven og ved havet.
De gode folk fra Mød Naturen faciliterer et døgn med fokus på natur og biodiversitet og langsomhed. Det er en vandretur med naturformidling, mindfulness og fælles madlavning over bål med sankede urter fra jeres tur. Se mere på Mød Naturens hjemmeside.
Opholdet er en samlet pakke: Logi i Country Town for max 25 personer, 2-dags faciliteret landsbyudviklingsproces, 1-dags faciliteret vandretur, 1 fælles Countryfest.
OBS: I kan/skal selv stå for mad (I kan selv lave det i industrikøkkenet). I skal selv transportere jer til Country Town.[/foundry_toggles_content][/foundry_toggles][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Forespørgsel og booking:

Skriv en mail med; 1) hvor mange I er, 2) hvem I er; 3) hvornår I vil komme og 4 hvad I har brug for af mad, så vender vi tilbage med pris.

[/vc_column_text][contact-form-7 id=”249″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” foundry_padding=”pt0″][vc_column width=”1/3″][foundry_image_tile image=”6175″ title=”Museumsbesøg på Hygum Kunstmuseum” subtitle=”Med leder og kurator Lisbeth Hermansen”][foundry_image_tile image=”3741″ title=”Country Fest” subtitle=”I Saloon med udklædning og festmåltid”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][foundry_image_tile image=”6231″ title=”Design Country Towns køkkenhave” subtitle=”biodiversitet, selvforsyning, vild natur”][foundry_image_tile image=”6172″ title=”Ture til Vesterhavet” subtitle=”Solned-/opgang, midnatsvandringer, badning, aktiviteter”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][foundry_image_tile image=”6233″ title=”Udflugter til seværdigheder og naturområder i egnen” subtitle=”Bovbjerg Fyr, Klosterheden, …”][foundry_image_tile image=”6186″ title=”Lær at lave bålmad” subtitle=”Primært med årstidens lokale og sankede råvarer”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hvem står bag?

[/vc_column_text][foundry_tabs][foundry_tabs_content icon=”” title=”Lisbeth Hermansen”]

Sheriffen fra Country Town Lisbeth Hermansen er kunster, kurator og ophavskvinden og ejer af Hygum Kunstmuseum og Country Town. Har været udøvende kunstner i over 40 år og har et hav af kantede holdninger, storstilede visioner og praktiske erfaringer med alverdens projekter, hvor hjertet og bæredygtighed er i centrum.
Hun tror på lovløsheden og menneskets frisættelse via kunst, humor og kreativ jernvilje.

[/foundry_tabs_content][foundry_tabs_content icon=”” title=”Carsten Theede”]

Carsten Theede er stifter af Blaffernationen. Udover at have lave alverdens projekter og kampagner med Blaffernationen (fx Blafferstoppesteder med kommuner og landsbyer rundt omkring i landet), så har han undervist på flere forskellige højskoler i Danmark. Har arbejdet intensivt med klimavenlig turisme, socialt entreprenørskab og grøn omstilling og bor selv i en lille landsby.
Carsten har flere gange været forbi Country Town for at være, hjælpe og arbejde; flere gange med den landsdækkende blafferferie BLAF og med Designhøjskolen i Højer

[/foundry_tabs_content][foundry_tabs_content icon=”” title=”Anni Pedersen”]

Anni Pedersen fra Mød Naturen og tidligere forstander på Vester Thorup Højskole. Står bag virksomheden Mød Naturen, som laver årstidsvandreture, bæredygtige studieture og teambuilding – alt med fællesskaber og naturen i centrum. Anni sanker, laver mad over bål og ved alverdens om køkkenhaver, biodiversitet, natur og ikke mindst Grundtvig. Har en baggrund fra Litteraturhistorie fra Aarhus Universitet.

[/foundry_tabs_content][/foundry_tabs][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][foundry_call_to_action_block url=”http://www.blaffernationen.dk/afbestilling/” button_text=”Afbestillings- og betalingsbetingelser”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row_content” equal_height=”yes” foundry_parallax=”not-parallax” css=”.vc_custom_1607007309988{background-image: url(http://www.blaffernationen.dk/wp-content/uploads/2020/12/skilt-CT.jpg?id=6237) !important;}”][vc_column width=”1/3″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3233″ img_size=”medium” alignment=”right”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”6184″ img_size=”medium” onclick=”custom_link” link=”https://modnaturen.dk/”][/vc_column][/vc_row]