DANMARK BLAFFER PÅ ARBEJDE

på den årlige nationale blafferdag

Hvorfor blaffer vi på arbejde?

 • FLERE MØDESTEDER

  Hvor møder vi ellers folk, der ikke ligner os selv? Blafferbilen er et fantastisk mødested og et godt udgangspunkt for en hyggelig samtale fra morgenstunden. Det er de her uventede møder, som vi gerne vil facilitere med Danmark Blaffer på Arbejde. Én dag, hvor der er en anledning til mødes på tværs for at nedbryde fordomme om hinanden og for både at undersøge og stadfæste tilliden, hjælpsomheden og medmenneskeligheden og forhåbentlig skabe sammenhængskraft på tværs af høj og lav, tyk og tynd, rød og gul, kyst og by.

 • MERE EVENTYR I HVERDAGEN

  Vi vil gerne have mere eventyrlyst ind i hverdagen. Ved at blaffe slipper vi kontrollen og åbner vi os for eventyret. Vi er fuldstændig afhængige af andres velvilje og det synes vi er en smuk sindstilstand at være i, og noget vi kan lære af.
  Vi vil tage eventyret og festligheden med på arbejdet, og det får vi, hvis vi kaster os ud i det. De alternative historier om møder mellem fremmede mennesker kan inspirere ved frokostbordet og kan give arbejdslysten et boost. Det skal være sjovt at gå arbejde, og ved at starte og måske slutte dagen på denne forundringsparate måde, hiver man fornemmelsen af at være på vej med til sine kolleger. Og vi er overbeviste om, at det højner kreativiteten, modet og det sociale liv på kontoret.

 • BEDRE BRUG AF RESSOURCER

  Lad os bruge de ressourcer, der er på vejene samtidig med, at vi møder hinanden og får en god start på dagen. Der er forskellige undersøgelser, der siger, at der er en 1,08 eller 1,14 person i gennemsnit pr. bil alt afhængigt af, hvilken tid på døgnet det er.
  Lad os bruge de her ressourcer noget mere intelligent ved at fylde bilerne op og undersøge og sætte fokus på dette via en opsigtsvækkende kampagne som denne: Hvordan kan vi udnytte ressourcerne mere spontant og sjov måde, og derved udtænke løsninger til at nedbringe trængslen i og omkring byer i myldretiden.

Følg os på facebook og tryk ‘deltag’ i vores begivenhed:

Danmark Blaffer På Arbejde

 • BAGGRUND

  De fleste kender den succesfulde cykelkampagne Danmark Cykler På Arbejde. Nu kommer to’eren – tillidskampagnen Danmark Blaffer På Arbejde! Danmark er bygget på tillid, og det skaber vi ved at udfordre vores fordomshorisont. Ved at møde et fremmed menneske får vi et fornyet syn på os selv og vores omverden, og samtidigt pirrer vi vores eventyrlyst og nysgerrighed. Vi tror på, at tilliden skal trænes lige som så meget andet i livet, og blafferbilen er en glimrende måde at gøre det på.

 • KONCEPT

  Kampagnen går ud på at få så mange som muligt til at blaffe på arbejde onsdag d. 4.oktober 2017. Den kommune, som blaffer mest, vinder titlen som den mest proaktive tillidskommune. Konceptet er egentlig simpelt: Blaf på og hjem fra arbejde og del din historie efterfølgende; ved frokostbordet, spisebordet og/eller med os.

  Det hele går ud på at sprede tillid og eventyrlyst samt møde hinanden i bilerne, så derfor har vi opfundet ’tillidsmærket’, som alle kan bruge og dele. Hvert møde med et fremmed menneske giver to tillidspoint, da der er to mennesker, der møder hinanden. Dem vil vi samle ind til sidst og overrække til en vigtig offentlig person under stor mediebevågenhed. Derfor håber vi du vil dele din historie med os, så vi kan samle så mange tillidspoint som muligt. Der vil løbende komme updates på denne side og på vores facebookkanaler, så tjek det og spørg gerne ind.

 • TILMELDING

  Man kan tilmelde sig her. Du kan både tilmelde dig som privatperson eller ansat i enten en kommune, organisation eller virksomhed. Jo flere vi deltager desto mere tillid og eventyrlyst kan vi sprede, så hjælp os gerne med at samle folk. Der er ikke så meget mere end det.
  Man skriver det postnummer, man blaffer fra og det postnummer, man blaffer til, og hvis man har lyst til at dele en historie fra blafferturen, så kan man skrive sin email, så vil vi skrive til jer efterfølgende. Man kan selvfølgelig også få tips og tricks ift netop din rute. Skriv eller ring endelig til os 🙂

 • MATERIALER

  Du kan finde materialer her, som du kan sende videre til kolleger og venner. Der er både tillidsmærket, logopakke, flyers, plakat og invitationsbrev til ansatte og andre ‘almindelige’ mennesker, der har lyst til bare at være med. Du finder også de forskellige grafiske blafferprofessioner, som vi har lavet. Håber vi ses og skriv til os, hvis der er spørgsmål.
  Alt materiale må meget gerne bruges af alle. Kan downloades her meget snart 🙂

 • HJÆLP

  Du kan altid hjælpe med en god historie, hvis du har blaffet til arbejdet eller hvis du har blaffet under tidspres. Det hjælper med at vise andre at det er muligt. Send endelig til carsten@blaffernationen.dk.
  Har du en god kontakt i en kommune, som du tror kunne være frisk på at være på et partnerskab, så sæt os endelig i kontakt med hinanden eller opfordre vedkommende til at være med.
  Du kan altid hjælpe med at like vores facebookside, trykke deltager på vores facebookbegivenhed eller printe og hænge en plakat op i din virksomhed.

 • FAQ

  Hvad er meningen? Er det farligt at blaffe? Hvad hvis jeg kommer for sent? Hvis alle blaffer, så er der vel ikke nogen biler til at samle op? Find svar på alle disse spørgsmål på siden her.
  Har du andre spørgsmål, så skriv til os 🙂

Inspiration

Med tomlen på arbejde fra landsbyen til byen:

Morten Rüsz og Carina fra Løgstrup ved Viborg skildrer vanvittigt simpelt potentialet ved at blaffe til og fra arbejde. De stiller sig blot ved vejen på den ene befærdede strækning, der er fra de omkringliggende småbyer til de større byer, hvor folk typisk arbejder. Se med her:

Sofus fra TV2 Østjylland ville teste tomlen på job:

Se indslaget her, hvor journalisten Sofus Midtgaard blaffede til og fra arbejde 3 dage i træk samt iværksætter Jonas Pindbund, der sætter et blafferstopsted op, så det er nemmere for nye blaffere at finde et godt sted at stå.

NYHEDER OG TIPS

Den seneste tids mediedækning

De seneste to måneder har måske været de travleste i Blaffernationens historie. Der har været især 2 store begivenheder og projekter,...

Jesper blaffer til arbejde på Rådhuset i Aarhus

Jesper Rabes Laursen startede dagen med at stikke tomlen ud og det blev han ret høj over. I Aarhus Kommune og...

Mellem Middelfart og Odense: Statistik fra 6 ugers blaffen på arbejde

Line Pernille Jørgensen arbejder nu som rejseleder i Iran, og det er her billede er også fra Iran: “Det er sådan...

Jakob Loeb har blaffet på arbejde i 15 år: Her er hans statistik

BLAFFER PÅ ARBEJDE DAGBOG Jeg hedder jakob og er 57 år og har blaffet til og fra arbejde i mere end...

Arbejdsblaffer # 1: ‘At blaffe på arbejde er en dejlig måde at starte en vagt på.’

DANMARK BLAFFER PÅ ARBEJDE Vi samler historier ind fra folk, som har erfaring med at blaffe til arbejde. Her er Mie...

Blaffer på arbejde: Fra Oure til København

Kan man blaffe på arbejde og under tidspres? Jeg ville undersøge, hvordan man reagerer, når man har et tidspunkt, man skal...

TEAMET BAG DANMARK BLAFFER PÅ ARBEJDE

Runa Adriane Riis Larsen
Tekst / Koncept
Olivier Sevestre
Partnerskaber / Fællesskaber
Mia Pallisgaard Hansen
Tegner / Procesdesigner
Emil Magnus Bjerre
Idémand / Procesfacilitator
Rune Øster Mortensen
Kontaktskaber / Happiness Manager
Freja Bach Andersen
Grafiker / SoMe-guru
Carsten Theede
Netværker / PR-mand