Hvad med en eksotisk og autentisk studietur til Danmarks vildmark?


[vc_row full_width=”stretch_row” full_height=”yes” columns_placement=”bottom” foundry_padding=”pb0″ foundry_parallax=”not-parallax”][vc_column][foundry_hero layout=”intro-button-alt” image=”6213″ button_text=”Send forespørgsel med elevantal og dato” button_url=”http://www.blaffernationen.dk/kontakt/”]

Bæredygtig studietur til Danmarks vildmark

[/foundry_hero][/vc_column][/vc_row][vc_row full_height=”yes” foundry_padding=”pt0 pb0″ foundry_parallax=”not-parallax” css=”.vc_custom_1607434198872{background: #36add8 url(http://www.blaffernationen.dk/wp-content/uploads/2020/12/Havet-og-stranden-.jpg?id=6255) !important;background-position: 0 0 !important;background-repeat: no-repeat !important;}”][vc_column][vc_column_text]

 

 

 

 

Velkommen i vildmarken

Vi har gjort det let for jer at komme på bæredygtig studietur i Danmarks vildmark. Vi tager jer med ud i Nationalpark Thy og vildmarken i Han Herred langs Skagerrak, hvor I kan læne jer op ad vestenvinden i de enorme klitheder med uberørt, vild natur. I vil opleve, at man ikke behøver en flybillet og stillehavsøer for at opleve noget eksotisk.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” foundry_padding=”pt0″][vc_column][foundry_text_image layout=”box-right” image=”6222″][vc_column_text]

Praktisk

Se ugeprogram og billede-smagsprøver på aktiviteter nedenfor
→ I sørger selv for transport herop
→ Logi: Vi har samarbejdsaftaler med mange lokale overnatningssteder; Fx Feriecenter Slettestrand og Thy Event- og Naturcenter, som er van til skoleklasser, men har også kontakt til en masse spejderhytter i området.
→ Kost: Der er mulighed for hel-/halvpension hos både Feriecenter Slettestrand og Thy  Event- og Naturcenter, men I kan også selv stå for madlavning.
→ Vi arrangerer i henhold til gældende retningslinjer for corona

[/vc_column_text][foundry_call_to_action_block url=”http://www.blaffernationen.dk/kontakt/” button_text=”Kontakt os med forespørgsel eller spørgsmål”][/foundry_text_image][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row_content” css=”.vc_custom_1607079908837{background-color: #36add8 !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Indhold og program

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”booking”][vc_column width=”2/3″][foundry_toggles][foundry_toggles_content title=”Dag 1: Velkomstforedrag: Thy & Han Herred – en egn i modvind”]I får tid til at ankomme og blive indlogeret i løbet af eftermidddagen. Herefter har vi om aftnen et introduktionsforedrag:

Thy og Han Herred – en egn i modvind
Foredraget er en kulturhistorisk introduktion til egnen ved Anni Pedersen – tidligere forstander på Vester Thorup Højskole og medstifter af Mød Naturen. I er ankommet til grænsen mellem områderne Thy og Han Herred, hvor træerne bøjer sig for blæsten og oprørstrangen gror op af jorden. Den evige modvind får folk til at stå mere fast, og protestbevægelser, oprør og kampen for selvbestemmelse præger området på flere forskellige måder. Der er god mulighed for dialog og med plads til spørgsmål og perspektivering.[/foundry_toggles_content][foundry_toggles_content title=”Dag 2: Vandretur med naturformidling og magiske udsigter”]Dagens vandretur går fra Thorupstrand til Bulbjerg – Danmarks eneste fuglefjeld. Ruten er 12 kilometer lang og snor sig op og ned gennem klithede, ’troldeskov’ og langs stejle skrænter med storslåede udsigter til Skagerrak. Vi har valgt den rute, som vi allerbedst selv kan lide, og tager jeg med på afveje uden for de kendte stier. Undervejs får I korte og velfortalte inputs om biodiversitet og naturbeskyttelse, og I får inspiration til at gå i stilhed og bare tæer – og forbinde jer med naturen gennem hele kroppen. Vi lærer jer sanketricks og serverer bålmad undervejs. Vi garanterer naturglæde – uanset om det bliver regnvejr eller solskin. [/foundry_toggles_content][foundry_toggles_content title=”Dag 3: Naturskånsomt kystfiskeri i Thorupstrand”]Storfiskeri fra enorme bomtrawlsskibe bliver stadigt mere udbredt på verdensplan, men det skaber enorme ødelæggelser i havmiljøet. I Danmark findes et alternativ i form af det naturskånsomme fiskeri i Thorupstrand fra de ikoniske blå kuttere, som bliver trukket op på stranden. Her fiskes der med ældgamle metoder, som kræver lokalt kendskab og kærlighed til havbunden. Vi tager jer med ind i fiskerlejets hverdag. Turen starter med en frokost hos Thorupstrand fiskerhus, hvor I smager de friskfangede fisk, mens I hører en times foredrag om, hvad naturskånsomt fiskeri er. Herefter bliver I vist rundt i pakhusene, kommer med op på en kutter og får lov at rør ved fiskene. Der er mulighed for at lære at filetere fisk sammen med de lokale.
OBS: Denne dag er tænkt som en afslappende dag med mindre program end de andre dage.
Efter aftensmaden holder Carsten fra Blaffernationen et inspirationsoplæg om morgendagens blaffereventyr, samkørsel og mod.
[/foundry_toggles_content][foundry_toggles_content title=”Dag 4: Blafferi, eventyrlyst & klimavenlig transport”]Efter morgenmaden laver Carsten fra Blaffernationen en fælles Tourstart på blafferdagen. Eleverne sendes afsted i mindre grupper og bruger resten af dagen på at blaffe rundt til udvalgte seværdigheder i Thy og Han Herred, som de har fået præsenteret dagen før. En slags blafferbanko og miniudgave af spilkonceptet Nordjylland Rundt på Tomlen. Målet er, at eleverne møder egnen gennem de lokale bilisters fortællinger, gæstfrihed og afveje. Og at de bliver bevidste om egne grænser, mod og tillid, hvilket Carsten faciliterer ved debrief ved hjemkomsten. Dagen afsluttes med en stemningsfuld fortælleaften rammesat af Blaffernationen, hvor eleverne deler deres oplevelser. Vores erfaringer er, at stemningen er høj – nærmest berusende – af hjertevarme oplevelser og nysgerrighed.

Alternativt kunne dagen indholde en hands on BLAFFER BYGGE DYST, som også er i den spontane samkørsels tegn. Her bygger eleverne i hold minitommeltotskulpturer af affaldstræ, som kan tages med hjem til skolen efterfølgende. Fokus er stadig på blafferiet og de ubrugte ressourcer (plads i biler og affaldstræ) og den bæredygtige mobilitet, hvor den tematiske ramme sættes og hvor eleverne kan være med til at bygge infrastruktur til blafferi: Blafferstoppesteder af træ, men i miniudgaver. Se billeder fra dagen med Nørre Nissum Efterskole[/foundry_toggles_content][foundry_toggles_content title=”Dag 5 – formiddag: Sæt ild under madspild – frokost over bål med kasserede varer fra lokalt supermarked”]Vi har lavet en aftale med de lokale supermarkeder om at aftage de varer, som ellers ville være blevet smidt i skraldespanden. Dem bruger vi kreativt og sammensætter en lækker menu ud fra sammen med eleverne. Der spædes selvfølgelig til med årtidens lokale råvarer og/eller økologiske råvarer. Menuen tilberedes over bål, så her får eleverne tips og tricks til denne disciplin.
Workshoppen foregår i og ved Madsmedjen i Slettestrand. Det er en gammel stald bygget om til et moderne og rustikt spisested med tre forskellige brændefyrede ovne bygget af landets bedste ovnbyggere. I lokalet er der rå brædder, store lærkestammer, lammeskind og plankeborde. Når man træder ind i Madsmedjen kommer man i en helt særlig stemning, og stedet danner den perfekte ramme for hygge. Her tager Kresten jer med på et gastronomisk eventyr, når I sammen tilbereder et udsøgt frokostmåltid over bål. [/foundry_toggles_content][foundry_toggles_content title=”Dag 5 – eftermiddag: Mountainbike & bæredygtig turisme”]Eftermiddagen står på 2,5 times mountainbike i noget af Danmarks vildeste natur. Vi starter med teknikundervisning på vores dertil indrettede undervisningsbane, hvor alt fra grundposition til bremseteknik gennemgås. Vores certificerede instruktør tager sig godt af jer. Erfaringerne bliver efterfølgende sat i perspektiv gennem et underholdende inspirationsforedrag om bæredygtig turisme. Herunder forretningsudvikling, bæredygtige turismeoplevelser, udvikling af autentiske gæsteoplevelser, kommercielle outdooroplevelser og oplevelsesøkonomi.[/foundry_toggles_content][foundry_toggles_content title=”Dag 6: Hjemrejse”][/foundry_toggles_content][/foundry_toggles][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Booking og forespørgsler:

Send os en mail med info om 1) deltagerantal og 2) dato for, hvornår I ønsker at komme herop. Så kan vi beregne eksakt pris til jer. Skriv også her, hvis I har andre spørgsmål.

[/vc_column_text][foundry_call_to_action_block url=”http://www.blaffernationen.dk/kontakt/” button_text=”Send forespørgsel med antal og dato”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row”][vc_column][foundry_slider type=”ken” parallax=”parallax-off”][foundry_slider_content image=”6216″]

Mountainbiking på Danmarks bedste trails

Kør med de sejeste instruktører i skoven tæt på kysten

[/foundry_slider_content][foundry_slider_content image=”5727″]

Nordjylland Rundt på Tomlen

Mød folket på en lokal klimavenlig blafferopdagelsesrejse

[/foundry_slider_content][foundry_slider_content image=”6250″]

Gastronomisk teambuilding

I Madsmedjens rustikke lokale med pizzaovn og højt til loftet

[/foundry_slider_content][foundry_slider_content image=”6210″]

Naturskånsomt fiskeri og egnens kulturhistorie

Mød lokale og oplev, smag og få viden om livet på og ved haw

[/foundry_slider_content][foundry_slider_content image=”6208″]

Mindfulness og meditation i naturen

find roen, erfar storheden, mød naturen – langsomt

[/foundry_slider_content][foundry_slider_content image=”6201″]

Naturen som undervisningslokale

viden om biodiversitet og naturbeskyttelse

[/foundry_slider_content][foundry_slider_content image=”6203″]

Morgenmad ved haw

Naturen bruges i så mange aktiviteter som muligt

[/foundry_slider_content][foundry_slider_content image=”6186″]

Lær at lave mad over bål

med årstidens lokale råvarer

[/foundry_slider_content][foundry_slider_content image=”6200″]

Fælles vandreture

med naturformidling og magiske udsigter

[/foundry_slider_content][foundry_slider_content image=”6215″]

Gennem troldeskov og istidslandskaber

[/foundry_slider_content][foundry_slider_content image=”6209″]

Til den massive kalkstensknude Bulbjerg

egnens imponerende udsigtspunkt over Skagerrak

[/foundry_slider_content][/foundry_slider][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][foundry_call_to_action_block url=”http://www.blaffernationen.dk/afbestilling/” button_text=”Betalings- og afbestillingsbetingelser”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3233″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”6184″ img_size=”medium” alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://www.modnaturen.com/”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”6193″ img_size=”medium” alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://slettestrand.dk/”][/vc_column][/vc_row]