Testforsøg: Spar CO2 i hverdagstransporten

Carsten blaffer på arbejde

Hvilke værdier er der i det og hvordan kan det lade sig gøre?

Baggrund for forsøget:

Hej med jer. Jeg hedder Carsten, og det er mig fra Blaffernationen. Jeg har længe gerne ville lave et forsøg. Måske lidt af dårlig samvittighed, men også og mest af lyst. Hvordan kan jeg undgå at tage min bil så meget i hverdagen, og hvad sker der, hvis jeg gør? Altså hvilke andre fordele er der ved at forsøge at komme på arbejde, aflevere børn, handle, tage til fritidsaktiviteter og hvad der ellers er af hverdagslige udflugter til nær og fjern uden at sætte sig ind i bilen alene.
Jeg vil forsøge at samle op på mine strabadser her. Det handler om at søge andre veje end unødvendig CO2-udledning, og forsøge at registrere besparelsen. Jeg blaffer ikke kun, men tager også cyklen, organiserer samkørsel eller måske går jeg eller undlader at tage afsted overhovedet.
Jeg vil også skrive om, når det går knap så godt: Hvad gør jeg, når det regner, når jeg er for doven, når jeg sover over mig, hvis jeg har et møde og når blæsten her i Thorupstrand ved Nordjyllands kyst skubber mig fra cykel over i bil.
Kort nyhedsindslag i TV2 Nord, hvor Carsten blaffer på arbejde. Se hele udsendelsen i reportageformatet Nordliv her.

Antal uger forsøget har kørt: 13
Samlede antal km transport: 1687
Samlet antal CO2-neutrale km: 1433
Samlet CO2-besparelse: 163 kg
Samlede antal km på cykel: 494
Samlede antal km på tomlen: 653
Penge sparet: 4597 kr

Foredrag, workshop eller deltagelse i forsøg?

Hvis I som virksomhed, kommune, (lands)by, skole eller forening har lyst til at høre mere eller selv vil prøve, så skriv eller ring til mig. Det kan skræddersyes til det meste; grøn omstilling, FNs Verdensmål, fællesskab i landsbyer, personlige grænser, bæredygtig transport, adfærdsændringer.

Et lille opråb på Danmarks Nationale Blafferdag

Skrevet af Carsten Theede, Blaffernationen I DAG ER DET DANMARKS NATIONALE BLAFFERDAG. Her kommer et lille opråb og en hyldest til...

At blaffe og tage bus til møder og misse sidstnævnte

I denne uge har jeg været til to møder ude i verden. Nærmere bestemt skulle jeg til møde med 3 ansatte...

Data og resultater fra de første 6 uger

Data fra Testforsøg med CO2-neutral rejse til arbejde: Hvordan regner jeg det hele ud: De dage jeg arbejder hjemme regner jeg...

Blafferi bliver hverdag

Dette billede er ikke fra i dag. Det er fra sommerferien, hvor jeg blaffede ‘Hjem til mor’ på ferie. Men det...

Tid til at stoppe og tage et billede på toppen af Bjerget

I dag blaffede jeg hele vejen, og jeg mødte tidligt, da jeg har en deadline i dag. Derfor var det også...

Dilemma: Det er jo ikke godt for miljøet, at bilisterne kører mig omveje

I dag cykler jeg, stopper ind ved Dagli Brugsen i Vester Thorup og køber lidt fredagsfrokost, stiller mig ud til vejen...

De lokale er oftest de bedste turistguider

I dag var vinden krads. Jeg havde arbejdet hjemme om formiddagen, men skulle på arbejde efter frokost. Solen var der stadig,...

Fra spontan til organiseret samkørsel

Da jeg skulle hjem fra arbejde sidste uge, fangede jeg efter få minutter et lift med min fellow landsbybo Dennis Stjernholm....

Hvorfor er der så mange åndssvage regler?

Fra Vester Thorup kom jeg op og køre med den sødeste person, som kørte i sin firmabil. Der var (kun)plads til...

Uge 1: en kombi af cykel og tommel

Sidder her fredag og skal nedfælde ugens oplevelser, hvor jeg kører efter en nyopfunden R-model: Resumé af ugens bedrifter, Refleksion som er...