ØV: TVMidtvest bruger forkert ordet ‘blaffer’ om tricktyv


Jeg har lige skrevet og sendt nedenstående mail til Marie Linddahl og TVMidtvest for at bringe artiklen ‘Advarsel fra politiet: Blaffer bytter falsk guld til penge’ (billede øverst). Jeg har skrevet den med håbet om, at de vil ændre ordet ‘blaffer’ samt bringe et dementi af artiklen.

Læs brevet nedenfor og kom gerne med indspark og kommentarer 🙂

De bedste hilsner fra Carsten

“Kære TVMidtVest og Marie Linddahl.

Jeg er initiativtager til den landsdækkende bevægelse Blaffernationen, som udbreder og understøtter blafferi. Jeg tillader mig at skrive til dig og jer på vegne af alle blaffere i Danmark.

I min søgen på nettet efter et fantastisk indslag, som TVMidtvest lavede for nogle år siden med Morten Rüsz og Carina fra byen Løgstrup ved Viborg, som blaffede mellem bopælen i Løgstrup og arbejdspladsen i Viborg, faldt jeg over artiklen ’Advarsel fra politiet: Blaffer bytter falsk guld til penge’. Hele blafferfællesskabet er så umådeligt kede af, at du/I bruger ordet ’blaffer’ i denne sammenhæng.
I artiklen fremstår det tydeligt, at det er en tricktyv, som holder med sin bil i vejkanten med katastrofeblink. Vedkommende prøver at vinke folk ind for at få hjælp med bilen og forsøger herved at snyde folk til at bytte falsk guld for kontanter, når godhjertede og hjælpsomme folk holder ind for at hjælpe. Denne person er IKKE en ’blaffer’. Det er en tricktyv, som du også skriver. En blaffer derimod er en nysgerrig, fredelig og eventyrlysten person, som bruger tomlen som alternativ rejseform. Ikke blot for at få et gratis lift og komme frem men med formålet om at komme ud og møde mennesker i bilerne og høre deres historier og blive klogere på dem, sig selv, livet generelt og verden via den mangfoldighed af mennesker, man møder i bilerne rundt omkring.

Selvfølgelig er der uheldige hændelser hvor en decideret blaffer har opført sig uhensigtsmæssigt (https://www.theguardian.com/world/2016/sep/20/french-hitchhiker-goes-beserk-new-zealand-four-days-stuck-without-a-lift), men det hører til sjældenhederne og enkelthederne ift. de mange tusinde gode møder i blafferbilerne derude. Men i denne situation og i jeres tekst er det tydeligt, at der IKKE er tale om en blaffer, men en tricktyv. Jeg skriver selvfølgelig med håbet om, at du vil ændre ordet i artiklen og bare benævne personen, som han eller hun er; en tricktyv. Og tilmed lave et dementi af artiklen, da det bringer en både stolt og især i en dansk kontekst traditionsrig rejseform og rejsefigur i miskredit.

Af mange års erfaring som blaffer, så ved jeg, at det er den skønneste rejseform, og jeg kan med sikkerhed skrive, at hele blafferfællesskabet ville elske at tage dig/jer med ud og prøve det, så du/I kan få oplevelsen selv, hvor I kunne dække rejsen og vise både gæstfriheden, hjælpsomheden og nysgerrigheden i vejkantsdanmark. Du har i hvert fald en stående invitation. Du skal blot ringe til mig på 22546356, så får vi det til at ske. Du er også velkommen til at deltage gratis i den årlige BLAF-sommerferiekonkurrence i uge 28.

Sig til, hvis du har spørgsmål og hvis jeg kan hjælpe med yderligere. Vil også lige informere jer om, at jeg har lagt denne mail ud på Blaffernationens hjemmeside her: http://www.blaffernationen.dk/2017/02/26/oev-tvmidtvest-bruger-forkert-ordet-blaffer-om-tricktyv/ og delt denne post på Blaffernationens facebookside også: https://www.facebook.com/blaffernationen/?ref=aymt_homepage_panel

På vegne af alle blaffere i Danmark, så glæder vi os til at høre fra jer.

De bedste hilsner fra Carsten Theede, 22546356, carsten@blaffernationen.dk

Er det muligt at få fat i jeres 2-3 minutters indslag om Morten Rüsz fra Viborg/Løgstrup, som vidst hed et eller andet med ’Tager tomlen på arbejde’ eller ’Blaffer på arbejde’ eller lignende. Den er et par år gammel, men kan ikke finde den.”


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *