Færgen til Fanø: Her er det muligt tage blaffere med


Jeg var lige et smut på Fanø i går sammen med min kæreste. Bare en endagstur, da vi er i sommerhus oppe ved Jegum Ferieland nord for Oksbøl og Varde. Her havde vi mine svigerforældres bil. Jeg har tit tænkt over det med at mappe alle færgeruter i Danmark, da jeg på denne tur også fik blik for, hvordan en bilist tænker. Jeg ville så gerne have haft blaffere med, både på min tur fra København til Esbjerg, men også vildt gerne fra Esbjerg på den korte færgetur på 12 minutter til Fanø. På havnen på Fanø var der endda et særligt samkørselsskilt, som indikerede infrastrukturel velvilje ift. til at fylde bilerne op og møde hinanden.

Nå men den simple pointe på færgeturen fra Esbjerg til Fanø er, at man som bilist betaler for bilen og IKKE for antallet af personer, så fyld endelig bilen op. Jeg spekulerede i hvert fald på inden jeg kørte ned på havneanlægget, at hvis jeg nu så en blaffer, skulle jeg så betale ekstra for vedkommende. Det er hermed afkræftet.
Tips os gerne med alle de andre færgeruter i Danmark, også hvis man skal betale, da vi så kan informere bilister og blaffere om mulighederne og rammerne. Gerne med billeder og fyldige beskrivelser og opsamlingssteder og tips til seværdigheder osv. Det elsker vi.

Tips til opsamling på færgelejer

Undgå som blaffer at stå helt oppe ved betalingsanlægget, da det stadig ikke er blevet helt normalpraksis at samle op. (Taksten for at gå ombord er på 35-45 kr). På havnen i Esbjerg er der en lang indkørsel, hvor det er muligt at stå lige i krydset, hvorefter bilisten kan holde lige 100 meter efter, hvor der er plads (se billeder).

 

På vej mod færgelejet i Esbjerg kan man holde / stå lige efter krydset. Herefter er der ca 200 meter til betalingsanlægget

 

På færgelejet på Fanø er samkørselsskiltet ikke det oplagte sted at stå, som blaffer. Stil dig derimod længere tilbage som på billedet nedenfor, måske endnu længere tilbage. Der er en lang bane, som ender ud i færgelejet, hvor man holder i kø. Her kunne man måske På færgelejet på Fanø er samkørselsskiltet ikke det oplagte sted at stå, som blaffer. Stil dig derimod længere tilbage som på billedet nedenfor, måske endnu længere tilbage. Der er en lang bane, som ender ud i færgelejet, hvor man holder i kø. Her kunne man måske også defilere lidt rundt med sit skilt, hvis man som blaffer er til det. Bilisten kan ligeledes også notere sig blafferen, køre hen og parkere sin bil i køen, og derefter hoppe ud og invitere vedkommende om bord. Så er der risikoen for panik i sporet mindre, og sikkerheden større.

På færgelejet i Nordby på Fanø, hvor vognbanen går direkte hen til bilkøen og indkørslen på færgen.

 

Herunder er lige et lille udpluk af billeder fra Fanø. Det er nemt at blaffe rundt ovre på øen. Selvom vi havde bil med, kom vi til at stikke tomlen ud efter en lidt for lang gåtur. Vi kom op med det samme med den første bil 🙂

Færgen sejler hver 12 minut i løbet af dagen (i påsken). Tjek tider her ellers: http://www.faergen.dk/ruter/fanoefaergen.aspx

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *