Ny podcastserie: Vælgere samler tomlende politikere op


Konceptet var enkelt; vi ville markere opsætningen af fire nye blafferstoppesteder i København og sætte fokus på den demokratiske blaffersamtale, op til folketingsvalget 2019.

Alle folketingspolitikerne fik tilbuddet om at tomle med os, og fire modige politikere tog imod chancen for at møde vælgerne i blafferbilen. Mette Bock (I) blaffede til dagens første arbejdsopgave, som oplægsholder i Helsingør. Ida Auken (B) blaffede til sit fristed i Hundested – familiens sommerhus gennem mange år. Magnus Heunicke (A) havde udsat et besøg i Slagelse for længe, og valgte at sætte flueben ved den tur. Uffe Elbæk (Å) ville blaffe til Krogerup Højskole, et sted fyldt med gode ungdomsminder. Der gik ikke længe, før de blev samlet op, og nogle bilister fik sig en overraskelse, da det viste sig, at blafferen, de havde med, var en folkevalgt. Andre var bevidste om det, inden de holdt ind.

Så hvad har Harly, Mikkel, Gitte, Margarita, Brian, Kamilla, Jenny og Betina til fælles?

De var tilfældigvis på landevejen, da de fire folketingspolitikere var på tomletur, og var friske på at tage en blaffer op. Politikerne havde dermed fornøjelsen af at møde et fuldstændig uforudsigeligt udsnit af den danske vælgerskare, og høre om alt fra livets store spørgsmål, over fritidssysler til hvad netop DE mener, er vores tids mest presserende politiske spørgsmål.

Efter at have talt sammen et stykke tid, bliver Magnus konfronteret med hans bilist, Mikkels, undren over den politik, som bliver ført på Christiansborg. For hvorfor er der egentlig fokus på nedbringelse af CO2, når det nu er de tunge drivhusgasser, som efter Mikkels mening, er den store klimasynder?
Om Mikkels spørgsmål giver genklang i socialdemokratisk politik fremover, må tiden vise. Men vi tror, at blafferi generelt kan udvide horisonten.


Fremmede mennesker, der gør hinanden tjenester

At give et overordnet billede af en typisk blaffersamtale, er en udfordring. Der findes mange slags. Alligevel oplever vi meget ofte en umiskendelig god stemning og en usædvanlig respektfuld og lydhør tone i samtalerne. Det er en slags nedkog af glæde over at blive samlet op, glæde over at gøre en fremmed en tjeneste, nysgerrighed og god tid, som tilsammen skaber en ufravigelig trang til at høre om hinandens tilværelse.
Glæden ved at blive samlet op, handler i høj grad om den kendsgerning, at der ved indstigningen i bilen bliver rykket ved den kedelige statistik, at der i biler med 4 siddepladser ofte kun er det ene sæde, der er optaget.
At fylde bilerne op giver mindre trængsel på vejene og mindre CO2-udledning, og vi tror, at det også styrker den sociale sammenhængskraft, at fremmede mennesker gør hinanden tjenester. At ville hinanden det bedste er måske det eneste, blaffer og bilist har til fælles – men hvilket fælles ståsted! Blafferbilen er i vores øjne dermed den perfekte præmis for, at mennesker mødes på tværs af politiske, religiøse og sociale skel.

Men hvordan lyder det så, når folketingspolitikeren møder buschaufføren, yoga-instruktøren, gartneren og moren til en pige med asperger? Tag et lyt til blaffersamtalerne i vores podcast, som kan findes i din podcast-app, i Itunes eller på Spotify. Links under billedet af Mette Bocks lift.

 

iTunes: https://apple.co/2VjONLu
Spotify: https://spoti.fi/2YsXvsu
Hjemmeside: bit.ly/2ElBaG1


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *