“Ska du mæ’?”, Designworkshop på JB10


På en regnfuld onsdag aften dukkede omtrent 15 unge op i Næstveds ungdomshus JB10 for at snakke om blafferi. Der blev fortalt historier og udvekslet erfaringer fra landevejene, men der skulle også produceres noget. Deltagerne på workshoppen skulle nemlig designe de Kør-mæ-bænke som skal stå ved de kommende officielle blafferstoppesteder.

For at kunne designe den bedste “blaffer-bænk” må man også forstå hvad en blaffer har brug for. Derfor dykkede vi sammen ned i, hvad en blaffer er for noget, hvem der blaffer og i hvilke situationer. Vi snakkede også om forskellige gadgets og features som bænkene kunne have, og der kom mange kreative bud.

Målet for workshoppen var, at få lavet tre gode, gennemarbejdede designs, som skal præsenteres for Landdistriktsudvalget ved deres næste møde mandag d. 23/9. Landdistriktsudvalget vælger derudfra det design der skal bruges, og som NSV (Næstved Sociale Virksomhed) kommer til at bygge i de kommende måneder.

Efter et par hyggelige og produktive timer var deltagerne kommet frem til nogle rigtig gode idéer til nogle meget kreative Kør-mæ-bænke! Men vi er ikke færdige endnu.
På onsdag d. 18/9 kl. 17.30-20 vender vi tilbage med en opfølgende workshop på JB10. Her skal vi skærpe de idéer vi kom frem til i sidste uge, og gøre dem endnu bedre. Derudover skal vi snakke videre om, hvad blafferi ellers handler om. Workshoppen er åben for alle, også selvom du ikke var med på den første workshop i sidste uge.

Tusind tak til JB10 for de fede rammer og selvfølgelig et kæmpe tak til de unge designere der er ved at udvikle de sejeste Kør-mæ-bænke, der snart skal se dagens lys.

Den kreative proces i fuld gang
Der arbejdes på den visuelle fremstilling
Flere forskellige bud på overdækkede ventepladser
Skitser med arbejdstegninger og svanehalesamlinger
Der arbejdes på et særligt Næstvedsk design
de tre grupper præsenterer deres idéer
de tre grupper præsenterer deres idéer
de tre grupper præsenterer deres idéer
Et bud på en bænk med et tommelbanner, udfoldelige destinationsskilte og runde kanter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *