Landsbyen Gundsømagle i Roskilde Kommune indviede officielle blafferstoppesteder til årets byfest


Landsbyen Gundsømagle i det nordlige af Roskilde Kommune har fået nye officielle blafferstoppesteder i byen. Nærmere bestemt 4 styks i retningen ud af byen samt forskellige steder mod Gundsømagle.
Det fejrede vi lørdag den 11. juni til Byfesten i Gundsømagle med en officiel indvielse fra scenen i det store festtelt, hvor Palle Gram, formand for Gundsømagle Landsbyråd fortalte om, hvorfor landsbyen har valgt at gå med i projektet. 

Derudover fortalte Carsten Theede fra Blaffernationen om baggrunden for de officielle blafferstoppesteder og hvordan de kunne virke. Pointerne var, at det ikke er nok bare at sætte skilte op. Folk skal vide, hvorfor de er der og hvordan de bruges. Der skal oplysning til for at civilsamfundets kollektive transportsystem kommer til at virke, og der er nogen, der skal gå forrest for at de bliver ibrugtaget. Men virker de?

Ja det gør de. Forud for indvielseseventet blev nogle af strækningerne nemlig testblaffet for at samle beviser og erfaringer. Palle og Carsten tog på blaffertur og testede 5 blafferstoppesteder med følgende statistik:

  • Fra blafferstoppestedet ved Gulddyssevej til Jyllinge: Med den 3. bil efter 2 minutters ventetid
  • Tilbage til Gundsømagle fra Jyllinge: 3 minutters ventetid med den 5. bil
  • Fra blafferstoppestedet ved Holmevej til Veksø Station: 2. bil efter 1 minuts ventetid
  • Tilbage til Gundsømagle fra Veksø Station: 8. bil efter 4 minutters ventetid
  • Carsten blaffede også hjem fra Byfesten lørdag, hvor han lige uden for pladsen fik et lift op til hovedvejen og kort efter et lift helt til Roskilde Station: Faktisk var der ingen ventetid, da begge biler stoppede lige da tomlen blev stukket ud.

 

Projektet er blevet en realitet sammen med en lang række både lokale og regionale partnere. Vi har fx eksperimenteret i samarbejde med flere forskellige afdelinger af Roskilde Kommune, Roskilde Festival, Roskilde Gymnasium, andre mobilitetspartnere samt selvfølgelig lokale borgere fra Gundsømagle. For det er desværre ikke nok bare at sætte blafferstoppesteder op for at det skal virke. For at civilsamfundets kollektive transportsystem skal virke kræver det oplysningskampagner og samskabelse med forskellige lokale aktører, da det er dem, der skal samle op.

Vi arbejder på at samle al info fra projektet på projektsiden (work-in-progress): http://www.blaffernationen.dk/roskilde/

Tak til Movia og Region Sjælland for støtten til projekt gennem pulje ‘Kollektiv mobilitet uden for de større byer.

Her er den nyeste infotavle, som er skræddersyet til Gundsømagle og placeret på vejstanderen under den officielle vejtavle med indskriften ‘Blafferstoppested’:

 

,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *