Blaffernationen inviterer i samarbejde med Spejdernes Lejr 2022 og multikunstner Mikael Hallstrøm til en fælles byggeworkshop, hvor alle deltagere på Spejdernes Lejr 2022 sammen skaber kunstneriske blafferskulpturer og samtalemøbler og konstruktioner af forskellig art med fokus på samtaler og mødet mellem fremmede.
Vi bygger på samme tid en stor fællesskulptur, som er formet som en kæmpe tommeltot, og de mange små skulpturer eller møbler bliver efterfølgende brugt i Scout Out-området, som er de ældste spejderes område på den kæmpestore lejr, hvor der hvert 5. år kommer 40.000 spejdere og 20.000 andre gæster og deltager.
Det kræver ingen byggeskills at deltage, og stemningen er meget afslappet, så alle kan være med. Man kan enten være med til at bygge den store kunstskulptur eller få lov at bygge sin egen mindre konstruktion sammen i et hold.
Vi bygger mandag i uge 31 9.30-16.00 og onsdag 9.30-14, og laver inspirationsoplæg + samtaleworkshop onsdag 14-16, som er åben for op til 150 mennesker.
Baggrundern for at bygge kunstneriske blafferstoppestedsskulpturer:
Blaffernationen har bygget forskellige kunstværker rundt omkring i landet, som både har fungeret som rigtige blafferstoppesteder plus som en slags symboler for blafferi og samtaler mellem fremmede. I blafferbilerne møder man fremmede mennesker og får en god oplevelse samtidig med man kommer frem til sin destination. Derudover bruger man de pladsressourcer, der allerede kører (der er 1,3 person i gns. i alle biler i DK og oftest ‘færre’), så med workshoppen sætter vi fokus på, at man kan komme klimavenligt frem via tomlen.
Princippet for byggeworkshoppen er også, at der udelukkende benyttes affaldstræ, så der er sammenhæng mellem brugen af ressourcer (materialeressourcer i verden og pladsressourcer i bilerne).
Samtaleworkshop og inspirationsoplæg:
Inspirationsoplægget onsdag eftermiddag handler om at blaffe Danmark rundt i 18 år, mødet mellem fremmede mennesker og grøn omstilling, og om blafferi/spontan samkørsel, grøn mobilitet og klimavenlig turisme. Carsten Theede fra Blaffernationen vil fortælle om sine oplevelser og værdien ved at rejse spontan og transportere sig på tomlen rundt i alle afkroge af Danmark.
Inspirationsoplægget kombineres med en samtaleworkshop, hvor alle mulige sjove samtaleøvelser afprøves, hvor vi får snakket med hinanden på kryds og tværs og får tricks til at lære snakke med forskellige mennesker i forskellige situationer. I blafferbilerne møder man alt fra karateinstruktøren, healeren, naturvejlederen, direktøren for den store virksomhed, den polske håndværkeren eller et jehovas vidne, så man lærer at møde mennesker med nysgerrighed og et åbent sind, når man blaffer.
Håbet er at skabe møder på tværs mellem deltagerne, men også at inspirere til lavpraktisk grøn omstilling ved fx at køre sammen på vej hjem fra Spejdernes Lejr og derefter.

Du har mulighed for at besøge Spejdernes Lejr som gæst, selvom du ikke er spejder. Se mere her.

Aktiviteten er baseret på en masse samtale- og byggeworkshops, som Blaffernationen har lavet i samarbejde med forskellige partnere. Fx det her dialog- og samtaleformat i samarbejde med Roskilde Festival Højskole.