2 nye blafferstoppesteder op på Roskilde Festival + Urban Hitchhiking-event


Blafferbussen som aldrig kommer frem – ny måde at promovere nygammel måde at rejse til eller hjem fra festival på

I anledningen af, at der kom 2 blafferstoppesteder på Roskilde Festival i år, fejrede vi det ved at lære folk at bruge tomlen i et alternativt format i warm up-dagene. De 2 nye blafferstoppesteder var blevet placeret ved hhv Drop off i East og i West, så man kan bruge dem til at blaffe hjem fra festivalen i stedet for at ringe til mor eller far.

Vi lånte og genbrugte det finske koncept Urban Hitchhiking, som ikke handler om at blaffe noget bestemt sted hen. Det handler mere om samtalen med et fremmede menneske og om, hvordan vi er på vej. Vi byggede en såkaldt blafferbus og rejste rundt på campingområdet og gav folk et lift og en samtale og et møde med en fremmed festivalgæst for at simulere blafferoplevelsen med at møde et fremmede menneske og komme eventyrligt omkring og selvfølgelig for at sætte fokus på muligheden for at blaffe hjem fra Roskilde Festival i stedet for at ringe til mor eller far og få dem til at hente og spilde unødig CO2.

Om Urban Hitchhiking:
Når man blaffer almindeligt, så stikker man tomlen ud i vejkanten og kommer op med random søde mennesker, får en god snak og kommer frem til ens destination. I formatet på festivalens campingområde, tog vi blafferbilen og destinationen ud af ligningen og brugte en blafferbus som format og anledning til at starte samtaler i stedet. Blafferi handler om menneskemøder, eventyr og gode samtaler, og det kan man ligeså godt få ved at komme på eventyr ved at ‘blaffe’ rundt med andre gode festivalgængere på campingområdet på Roskilde Festival. Se hvordan det gik i denne film, som den festlige videomand og erfarne blaffer Nikolaj Boesen lavede fra dagen:

I 2018 lavede vi også et samarbejde, hvor vi lavede reportager og film om at blaffe til Roskilde Festival forskellige steder fra i Danmark. Se mere her

Se mere om konceptet Urban Hitchhiking her

Se mere om et forsøgsprojekt om dialog og samtaler Blaffernationen lavede med Roskilde Festival Højskole, hvor Urban Hitchhiking også blev brugt.

I samarbejde med de gode folk fra Roskilde Festival har vi fundet passende locations ved hhv Drop off-området ved Indgang Øst og West, så hvert sted var i fhv kort gåafstand fra de 2 indgange og tæt på parkeringspladserne.

Projektet er en del af et projekt om Blafferstoppesteder og synliggørelse i samarbejde med Roskilde Kommune og mange andre lokale samarbejdspartnere, som er støttet af MOVIA og Region Sjælland.
,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *