Skal din landsby også have blafferstoppesteder?


Blaffernationen og Roskilde Kommune søger flere landsbyer i Roskilde Kommune, som vil være med at få flere til at køre sammen, blandt andet ved at etablere blafferstoppesteder.

Bor du i den bedste landsby, hvor alle kender hinanden og gerne hjælper en nabo i nød, og kan I gå forrest i at vise andre, hvordan man kan køre sammen? Eller bor du i en landsby, hvor du gerne ville lære dine naboer bedre at kende, men ikke lige ved hvordan du skal gøre det? 

Fra efteråret 2020 til sommeren 2022 har Blaffernationen og Roskilde Kommune sammen med en masse lokale samarbejdspartnere i Roskilde Kommune arbejdet med at etablere blafferstoppesteder og udrulle projektet lokalt. Gundsømagle Landsbyråd greb bolden og der er nu etableret flere forskellige blafferstoppesteder i landsbyen og andre steder i Roskilde by på vej mod Gundsømagle. Idéen er, at beboere i landsbyerne med fordel kan køre sammen ind til fx Roskilde og i andre relevante retninger. Ved at køre flere sammen i bilerne mindsker vi trængslen på vejene, nedsætter udledningen af CO2 og giver samtidig rum til at møde hinanden.

Klimaforandringerne og den grønne omstilling kræver, at vi finder alternativer til at køre i hver sin bil. Trængslen ind og ud ad byerne vokser, ofte sidder der kun 1 person i hver bil, og det er transportspild.

Én ud af flere bæredygtige løsninger er mere spontan samkørsel eller blafferi. Hvis vi er flere i bilerne, er der færre biler på vejene og så slipper vi for at sidde i kø hver morgen og i samme omgang skåner vi klimaet.

Vigtigst af alt, så handler dette projekt om fællesskab, tillid, nysgerrighed og om landsbyer hvor vi hjælper hinanden. Når vi kører sammen lærer vi hinanden at kende, og det fører til nye venner og bekendtskaber i lokalområdet.

Hvordan kunne et projekt se ud i jeres landsby?

Blaffernationen vil komme ud til jer og holde en workshop, hvor vi skal arbejde med blafferi og samkørsel på kreative måder. Workshoppen vil bl.a. komme ind på:

  • Afmystificering af blafferi – hvad handler det om, hvem gør det og hvordan?
  • Diskussion om udfordringer ved blafferi – hvorfor er det svært at komme i gang og hvordan kommer vi i fællesskab over de barrierer?
  • Kortlægning af behov lokalt hos jer.
  • Kortlægning af løsninger – hvordan udformer vi blafferstoppesteder, der passer til netop jeres landsby og jeres behov
  • Blaffernationen og Roskilde Kommune sørger for at få de nødvendige tilladelser til at lave de blafferstoppesteder, som I har brug for.
  • Jeres landsby bliver en del af Roskilde Kommunes side på Blaffernationens hjemmeside, hvor I kan dele jeres gode historier fra blafferbilerne, og hvor vi kan samle medieindslag og lignende.
  • Vi opsætter og afprøver blafferstoppestederne sammen med jer og giver en masse gode råd med på vejen, til hvordan I kan tomle i hverdagen og bruge det til at supplere jeres andre transportmuligheder.
  • Slutteligt fejrer vi med en rejsegildeagtig indvielse, så flere lokale får øjnene op for muligheden.

Hvis jeres landsby kunne være interesserede, så skriv eller ring til carsten@blaffernationen.dk / 22546356 og hør nærmere. Så finder vi i fællesskab ud af et meningsfuldt setup hos jer.

TILBAGE TIL ROSKILDE-SIDEN

.

,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *