Sjelle til Silkeborg


Af Clara og Victoria

Græsset blafrer i vinden. Man kan høre fuglene kvidre ved den nærliggende kirke og solen skinner. Alt er godt ved stoppestedet i Sjelle, som er placeret ved en relativt central vej i den lille landsby. Vi har vores store papskilt: ”mod Silkeborg” med og stiller os klar ved Kør-med-stoppestedet. Kl. er 15 og det er dejligt stille i Sjelle. Måske lidt for stille. Vi venter i 20 min., og på denne tid når kun to biler at køre forbi os i den rigtige retning. Skiltet er ellers godt placeret, hvis man skal i den modsatte retning ligesom de fleste af bilerne – der er god mulighed for, at bilerne kan holde ind, og man kan stå lige ved skiltet uden at føle sig truet af trafikken.

På trods af dette, beslutter vi os for at gå ned til den lidt større vej ”Langelinie”, da vores mål jo er at nå ind til Silkeborg. Dette viser sig at være en god beslutning. Allerede inden for 5 min, samler den unge pige Camilla os op, og tilbyder et lift til Låsby. Her er der nemlig langt bedre muligheder for at komme med helt til vores destination. Camilla er faktisk så venlig, at hun længere henne af vejen, samler endnu en gruppe fra vores blafferhold op. Hun fortæller os lidt om sig selv, hendes sabbatår og hendes planer om at tage på højskole på Zanzibar. Her håber hun også at blive samlet op af en venlig sjæl, hvis hun skal blaffe i Afrika – og satser på den gode karma!

I Låsby stiller vi os lige ved nedkørslen til motorvejen, og bliver lynhurtigt samlet op i retning mod Silkeborg. Nikolaj, en flink familiefar, gør os dejligt klogere på dataanalyse inden for maskineri, og da vi når byen, ved vi næsten alt om emnet. Vi bliver sat af ved fakta i udkanten af byen, og er klar til nye eventyr.

Alt i alt har det være en dejlig tur ind til Silkeborg på ca. 50 min., som nok kunne have været endnu hurtigere, hvis vi havde stillet os ved vejen ”Langelinie” noget før. Derfor er vores bedste råd at være opmærksomme på større veje i området, hvis der ikke er bid – det kan være en god ide at forsøge flere steder. God vind og god blafning!

TILBAGE TIL SKANDERBORG-SIDEN


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *