BLAF 2018


[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hvad skal der ske?

Mandag i uge 30 mødes deltagerne i København for at drage ud i landet på en uges blafferferie forklædt som en konkurrence.

Tilmelding – hvordan gør jeg?

Du udfylder et tilmeldingsblanket, som kommer op her på siden. Den er lige på trapperne. Ellers følg med på BLAFs facebookside, hvor facebookbegivenheden kommer op. Det er allerede muligt at tilmelde sig BededagsBLAF. Det er gratis at deltage i BLAF og det er frivillige, der arrangerer. Skriv til blafnu@gmail.com, hvis du har eller kender et interessant sted vi burde komme hen. Se mere på siden over vores tidligere overnatningssteder.

Struktur – hvad går det ud på?

Turen er delt op i 6 etaper, hvor man i hold drager rundt og møder mennesker og løser opgaver for at komme nærmere Danmark og nærmere befolkningen i Danmark. Hver morgen får deltagerne uddelt opgaver, som skal løses. Om aftenen camperer gruppen forskellige steder, som er aftalt forinden. På marker, på strande, på gårde, hos familier eller andre steder som tilbyder sig. Her fortælles der historier rundt om bålet, der bades, der hygges og der festes.

Deltagerne – hvem er blafferne?

Deltager er normalt mellem ca. 18 og 38 år, og aldersgennemsnittet lå i 2018 på 27,2 år. Erfaringsmæssigt spænder deltagerne bredt; nogen har ingen erfaring med at blaffe, mens andre har blaffet en del i Danmark eller været på længere blaffereventyr ned gennem Europa eller USA. Hovedparten af deltagerne er danske, men der er også deltagere fra Litauen, Canada, Kroatien og Jordan.

Ruten – hvor skal vi hen?

Ruten er egentlig hemmelig – særlig for deltagerne. Sidste år så turen og temaerne nogenlunde sådan ud: Fra Sjælland sætter vi kursen mod Fyn til en summen af Kim Larsens sangskat. På Fyn skal vi gå i H.C. Andersens fodspor og udforske øen gennem hans eventyr, hvorefter tomlen vil tage os videre vest på, hvor vi skal et stykke ned i Jylland og bl.a. slå vejen forbi Gråsten Slot. Herfra går turen nordpå, hvor vi skal blive klogere på vores fortid som vikinger, og inden turen slutter ikke langt fra Vesterhavet, skal vi et sving så langt nord, som man kan komme. Her skal vi se, om vi kan få de lokale til at fortælle om de såkaldte ’Kvotekonger’, og hvad alt det dog går ud på.

Formål – jamen hvorfor gør I det?

Overordnet set er formålet med BLAF at få en masse sjove oplevelser, komme rundt i smukke Danmark og samtidig møde en masse mennesker og udbrede tillid. Ved at møde et fremmed menneske får vi et fornyet syn på os selv og vores omverden, og samtidigt pirrer vi vores eventyrlyst og nysgerrighed. Vi tror på, at tilliden skal trænes lige som så meget andet i livet, og blafferbilen er en glimrende måde at gøre det på. Ved at blaffe slipper vi kontrollen og åbner os for eventyret. Vi er fuldstændig afhængige af andres velvilje, og det er en smuk sindstilstand at være i, da der altid kommer en bil.

Regler – hvordan samler man point?

Da BLAF er en konkurrence er der en række regler, som deltagerne er underlagt:

  • Man må ikke betale for transport
  • Man må ikke bruge en GPS
  • Man må ikke kontakte venner eller familie og bede dem om et lift
  • Der gives 1 point for at løse en ikke-stedspecifik opgave – fx ’Bliv venner med en fra Jehovas Vidner’
  • Der gives 2 point for at løse en sted-specifik opgave – fx ’Gå tur med en hund i Hvalpsund’ ¨
  • Der gives point op til 5 point for lift med særlige køretøjer: Hjemisbil, Tesla, ligvogn, traktor, lyserød bil, fly, motorcykel, politibil, limousine m.fl.

Alle point dokumenteres ved at tage et billede. Antallet af løste opgaver tælles sammen om aftenen.

Det handler ikke om at løse alle opgaver, men jo flere man løser, jo flere point får man.

Hver dag bliver der angivet et tidspunkt, deltagerne senest skal være fremme. For hvert kvarter et hold kommer for sent, bliver der trukket 1 minuspoint.

Interview

Runa, cand.scient.pol, 31 år, deltager i BLAF for tredje gang

Jeg elsker at udfordre mig selv. Egentlig har jeg altid haft lyst til at prøve at blaffe men har ikke turdet. Så hørte jeg om BLAF, og om at man blaffede 2 og 2, og så beslutte jeg mig for at kaste mig ud i det.

Til hverdag er jeg en halvtør djøf’er, som passer mit akademikerjob fra 8-16, så man kan sige, at BLAF er min kilde til eventyr og til at møde en masse mennesker, jeg ikke ville møde i min hverdag.

Yishi Huang, akademiker i medicinalbranchen, deltager i BLAF for første gang

Jeg har tilmeldt mig, fordi det er en konkurrence, og ikke bare handler om at blaffe fra A til B.

Jeg glæder mig til at få en masse skøre og sjove oplevelser! Man ved aldrig, hvad der kommer til at ske, fordi så mange faktorer er uvisse. Man ved ikke, hvem man kommer op at køre med osv. Så der er plads til masser af gode overraskelser!

Marie Elisabeth Andersen, 29 år, cand.scient.pol, deltager i BLAF for første gang

Jeg har tilmeldt mig for at holde ferie på en anden måde, hvor man får en masse oplevelser og kommer ud af sin comfortzone. Jeg glæder mig mest til at møde en masse søde og spændende mennesker på de danske landeveje og til at komme rundt i sommerlandet.

 

[/vc_column_text][foundry_call_to_action_block url=”http://www.blaffernationen.dk/blaf/” button_text=”Tilbage til BLAF-siden”][/vc_column][/vc_row]