Blafferstoppesteder på din vej?

Blaffernationen laver kunstneriske skulpturer, officielle skilte samt vejafmærkning og udbredelseskampagner i samarbejde med byer, kommuner og højskoler.

Blafferstoppesteder i din by, kommune eller landsby?

Vores mission er at etablere blafferstoppesteder i hele Danmark. Visionen er at skabe infrastruktur for flere samtaler og tillid mellem fremmede mennesker. Mere fællesskab og sammenhængskraft i Danmark. Eventyrlyst i hverdagen og selvfølgelig større ressourcebevidsthed. I fællesskab med jer.

Blaffernationen hjælper gerne på vej. Vi kan være med i hele processen eller hives ind til separate indsatsområder og opgaver. Se faser med eksempler her til højre, og vores andre projekter.

Ved at lave et partnerskab med Blaffernationen støtter du op om både visionen om at gøre Danmark til det mest tillidsfulde, nysgerrige og eventyrlystne folkefærd samt ambitionen om at omstille samfundet og mobiliteten til at være mere klimavenlig, bæredygtig og ressourceoptimerende og social.

 • Pilottest & beviskampagne: Vi blaffer og indsamler historier

  For mange kommuner kan det være en stor beslutning at sætte blafferstoppesteder op og der kan være tvivl om der overhovedet er behov og opbakning til det. Det anerkender vi fuldt ud. Derfor har vi lavet et lidt anderledes research- og formidlingsformat ift. at starte processen: Indsamling af Blafferhistorier i jeres kommune eller by på udvalgte strækninger med potentiale. En dag hvor vi blaffer rundt og indsamler historier fra lokale borgere om deres blafferhistorier eller deres oplevelser med at køre sammen med andre / fremmede. Vi har gjort i forskellige settings, hvor der virkelig er mange der allerede har historier om at køre sammen eller tomle. Fx til Folkemødet i Odsherred eller til Mobilitetsbazar på DTU om Fremtidens bæredygtige transport.
  På samme måde kan vi undersøge og lave en kombi af feltarbejde og indledende kampagne for at høre borgerne og bilisternes historier og bruge det på jeres egen side, når I får blafferstoppesteder. Vi kan også komme til et eksisterende event om fx bæredygtighed, fremtidens transport, tillid og fællesskab eller sammenhængskraft på tværs og indsamle gode fortællinger.

 • Research, feltarbejde og lokal samskabelse

  Folkene bag Blaffernationen har mange års erfaring med research, feltarbejde og samskabelse med lokale borgere, institutioner og myndigheder. Vi har samarbejdet med Københavns Kommunes bæredygtighedsprojekt Sharing CPH om at få etableret både midlertidige og kunstneriske blafferstoppesteder i København. I processen har vi skaffet tilladelser fra både Politi og Vejdirektoratet samtidig med, at vi har inddraget og samskabt med både borgere og relevante samarbejdspartnere ift. at få al lokal viden med. Vi tror på, at det skaber bedre resultater at inddrage fra start, så forankringen sikres og blafferstoppestederne anvendes i hverdagen i stedet for at stå ubrugte hen efter end projekt. Lad os skabe det bedste resultat sammen. Kontakt Blaffernationen for at høre mere.

 • Midlertidige kunstneriske blafferstoppesteder

  Midlertidighed er et strategisk greb vi benytter ofte i projektsammenhæng. Det er lettere at få tilladelse, det er billigere og man får en masse indsigt i processen og modtagelsen af det midlertidige produkt, så det endelige projekt (de officielle blaffertavler og blafferstoppesteder) kan blive bedre ibrugtaget og forankret lokalt uden de indledende skønhedsfejl, og så er processen sjovere, da man må lidt mere, når man eksperimenterer.
  Vi har bygget kunstneriske blafferstoppestedsskulpturer i både Aarhus og København og har lavet eksperimenter i Odsherred og i 3 år i træk til Folkemødet på Bornholm. Vi bygger af affaldstræ pga fortællingen om alternativ brug af ressourcer. Vi bygger sammen med lokale kræfter, så projektet bliver bedre forankret. Vi bygger i kunstnerisk anerkendt kvalitet og vi bygger opsigtsvækkende, så det skaber dagsordner og medieomtale. Se her, hvor vi har samlet nogle presseklip, hvor vi kom i både P1 Morgen, DRs Aftenshowet, TV2 Lorry, TV2 Nyhederne og TV2 News og Magasinet KBH, som skriver om ny byudvikling.
  Kunstneriske blafferstoppestedsskulpturer kan med fordel laves ifm. lokale tematiske festivaler. Kontakt os for at høre mere.

 • Officielle blafferskilte (godkendte tavler og vejafmærkning)

  I samarbejde med Københavns Kommune har vi fået etableret de første officielle blafferstoppesteder i juni 2018. Dem har vi fået godkendt i et omfattende og lærerigt samarbejde med både Vejdirektoratet, Politiet og andre kompetente ressourcer fra relevante positioner i Københavns Kommune (skilteeksperter, vejændringsspecialister, jurister og dygtige projektfolk). Vi har igennem et koncentreret lobbyarbejde, som startede for 3,5 år siden, fået indsigt i skilte, processer, dispensationer, testforløb og implementeringskrav, så vi ved, hvad der skal til for at få etableret officielle tavler. Kontakt os for at høre mere om mulighederne for at etablere infrastruktur for tillid, fællesskab og ressourcebevidsthed på vejene i jeres by, kommune eller egn. De officielle vejtavler er designet og godkendte i alle landets kommuner.

 • Digitalt lokalt kort & skræddersyet lokal side

  Vi er i fuld gang med at udvikle et digitalt kort, hvor alle (kunstneriske og officielle) blafferstoppesteder kan blive dokumenteret og nemt fundet af blaffere og bilister. Her har jeres kommune mulighed for at få plottet jeres lokale destinationer ind med lokale tips og tricks og egen blog med lokale nyheder og inspiration i relation til blafferstoppestederne. Følg med på bloggen i løbet af foråret 2018, hvor der kommer mere info ud.

 • Kampagner: Lokal udbredelse, forankring og kreativ dialog

  Blaffernationen har i de seneste mange år lavet opsigtsvækkende kampagner og holdt foredrag og undervist i potentialer og også udfordringer ved blafferi, bæredygtig mobilitet, samkørsel overalt i landet. Det gør vi for at sætte fokus på alle de positive møder og ubrugte muligheder, der er i Vejkantsdanmark, i blafferbilen og med blafferstoppestederne.
  Vi har indstiftet den nationale danske blafferdag med kampagnen Danmark Blaffer på Arbejde. Vi har lavet pilottests med midlertidige blafferstoppesteder på Folkemødet på Bornholm i 3 år i træk. Vi laver kampagner, hvor hele Danmark blaffer hjem til jul, og som noget nyt samler vi blafferfortællinger til lokale events rundt omkring i landet. Vi tager udgangspunkt i lokale behov og muligheder og skræddersyer events eller formidlingsinitiativer efter det. Vi holder også dialogforedraget ‘Danmark Rundt på Tomlen’, som en del af udbredelseskampagner.
  Kontakt os for en uforpligtende samtale om muligheder for samarbejde.

 • Blafferskulptur af affaldstræ

  – Deleøkonomisk Folkemøde i Aarhus, 2017

 • Blafferskulptur af affaldstræ

  – INSP Festival i Roskilde, 2018

 • Blafferskulptur af affaldstræ

  – Til Citylink Festival, København 2017

 • Blafferskulptur af affaldstræ

  – Deleøkonomisk Folkemøde i Aarhus, 2017

 • Blaffertest og dataindsamling

  – med Silkeborg Højskole 2018

PARTNERSKAB. RÅDGIVNING. KAMPAGNER & ETABLERING:

Blafferstoppesteder i din by, kommune, landsby, dit nabolag?
Hiv os ind i hele processen eller i specifikke faser. Vi kan skræddersy en proces i fællesskab med jer fra løs idé til partnerskab, implementering, udbredelse og forankring. Se eksempler og udspecificering herunder.

Alternativt undervisningsforløb eller temauge?
På din højskole, efterskole eller ungdomsskole, hvor eleverne etablerer kunstneriske blafferstoppesteder og lærer bredt om bæredygtig anvendelse af de fælles ressourcer og får hands on erfaring med lokalsamfundsinddragelse, urban innovation, mobilitetspolitik og kreativitet.

Vi glæder os til at samskabe tillid, eventyrlyst og ressourcebevidsthed med jer.

Kontaktperson: Carsten Theede
Email: carsten@blaffernationen.dk
Tlf.: 22 54 63 56