Hvad med en eksotisk og autentisk studietur til Danmarks vildmark?

Bæredygtig studietur til Danmarks vildmark

Background

 

 

 

 

Velkommen i vildmarken

Vi har gjort det let for jer at komme på bæredygtig studietur i Danmarks vildmark. Vi tager jer med ud i Nationalpark Thy og vildmarken i Han Herred langs Skagerrak, hvor I kan læne jer op ad vestenvinden i de enorme klitheder med uberørt, vild natur. I vil opleve, at man ikke behøver en flybillet og stillehavsøer for at opleve noget eksotisk.

Praktisk

Se ugeprogram og billede-smagsprøver på aktiviteter nedenfor
→ I sørger selv for transport herop
→ I overnatter hos Feriecenter Slettestrand (kapacitet 250 pers)
→ Feriecentrets lærke restaurant – hel-/halvpension (300/250 kr)
→ Vi arrangerer i henhold til gældende retningslinjer for corona

Indhold og program

 • Dag 1: Ankomst og haw-fortællinger

  Vi møder jer på feriecenter Slettestrand, hvor I bor under hele opholdet. Efter aftensmad går vi de 200 meter til havet, hvor landsbyens skolelærer og præst i stearinlysets skær i en times tid fortæller røverhistorier om havbådenes og fiskeriets historie i området. Forbered jer nordjysk dialekt, autentisk story telling og havets brusen som baggrundsstøj.

 • Dag 2: Vandretur med naturformidling og magiske udsigter

  Dagens vandretur går fra Thorupstrand til Bulbjerg – Danmarks eneste fuglefjeld. Ruten er 12 kilometer lang og snor sig op og ned gennem klithede, ’troldeskov’ og langs stejle skrænter med storslåede udsigter til Skagerrak. Vi har valgt den rute, som vi allerbedst selv kan lide, og tager jeg med på afveje uden for de kendte stier. Undervejs får I korte og velfortalte inputs om biodiversitet og naturbeskyttelse, og I får inspiration til at gå i stilhed og bare tæer – og forbinde jer med naturen gennem hele kroppen. Vi lærer jer sanketricks og serverer bålmad undervejs. Vi garanterer naturglæde – uanset om det bliver regnvejr eller solskin.

 • Dag 3: Naturskånsomt kystfiskeri i Thorupstrand

  Storfiskeri fra enorme bomtrawlsskibe bliver stadigt mere udbredt på verdensplan, men det skaber enorme ødelæggelser i havmiljøet. I Danmark findes et alternativ i form af det naturskånsomme fiskeri i Thorupstrand fra de ikoniske blå kuttere, som bliver trukket op på stranden. Her fiskes der med ældgamle metoder, som kræver lokalt kendskab og kærlighed til havbunden. Vi tager jer med ind i fiskerlejets hverdag. Turen starter med en frokost hos Thorupstrand fiskerhus, hvor I smager de friskfangede fisk, mens I hører en times foredrag om, hvad naturskånsomt fiskeri er. Herefter bliver I vist rundt i pakhusene, kommer med op på en kutter og får lov at rør ved fiskene. Der er mulighed for at lære at filetere fisk sammen med de lokale.
  OBS: Denne dag er tænkt som en afslappende dag med mindre program end de andre dage.
  Efter aftensmaden holder Carsten fra Blaffernationen et inspirationsoplæg om morgendagens blaffereventyr, samkørsel og mod.

 • Dag 4: Blafferi, eventyrlyst & klimavenlig transport

  Efter morgenmaden laver Carsten fra Blaffernationen en fælles Tourstart på blafferdagen. Eleverne sendes afsted i mindre grupper og bruger resten af dagen på at blaffe rundt til udvalgte seværdigheder i Thy og Han Herred, som de har fået præsenteret dagen før. En slags blafferbanko. Målet er, at eleverne møder egnen gennem de lokale bilisters fortællinger, gæstfrihed og afveje. Og at de bliver bevidste om egne grænser, mod og tillid, hvilket Carsten faciliterer ved debrief ved hjemkomsten. Dagen afsluttes med en stemningsfuld fortælleaften rammesat af Blaffernationen, hvor eleverne deler deres oplevelser. Vores erfaringer er, at stemningen er høj – nærmest berusende – af hjertevarme oplevelser og nysgerrighed.
  OBS: Hvis verden pga. coronaen ikke er til at tage ud at blaffe er plan B en handlingsorienteret temadag om grønt iværksætteri, eventliggørelse, konceptudvikling og prototypetest. Eleverne får mao mulighed for at afprøve et koncept, som er en løsning på en lokal udfordring. Fx kunne det være en kampagne eller designløsning på den lokale udfordring med, at der kommer 3000 gæster i bil hver dag i sommerperioden for at besøge Thorupstrand. Kunne vi tænke samkørsel, elbiler, delecykler eller noget helt andet som løsning?

 • Dag 5 - formiddag: Mountainbike & bæredygtig turisme

  Formiddagen står på 2,5 times mountainbike i noget af Danmarks vildeste natur. Vi starter med teknikundervisning på vores dertil indrettede undervisningsbane, hvor alt fra grundposition til bremseteknik gennemgås. Vores certificerede instruktør tager sig godt af jer. Efter frokost bliver formiddagens erfaringer sat i perspektiv gennem et underholdende inspirationsforedrag om bæredygtig turisme. Herunder forretningsudvikling, bæredygtige turismeoplevelser, udvikling af autentiske gæsteoplevelser, kommercielle outdooroplevelser og oplevelsesøkonomi.

 • Dag 5 - eftermiddag: Madsmedjen – Gastronomisk teambuilding med lokale råvarer

  Madsmedjen er en gammel stald ombygget til et moderne og rustikt spisested med tre forskellige brændefyrede ovne bygget af landets bedste ovnbyggere. I lokalet er der rå brædder, store lærkestammer, lammeskind og plankeborde. Når man træder ind i Madsmedjen kommer man i en helt særlig stemning, og stedet danner den perfekte ramme for hygge. Her tager Kresten jer med på et gastronomisk eventyr, når I sammen tilbereder et udsøgt aftensmåltid med lokale råvarer (fx pizzabagning i masseovnen – kan tilpasses jeres ønsker).

 • Dag 6: Hjemrejse

Booking og forespørgsler:

Send os en mail med info om 1) deltagerantal og 2) dato for, hvornår I ønsker at komme herop. Så kan vi beregne eksakt pris til jer. Skriv også her, hvis I har andre spørgsmål.
 • Mountainbiking på Danmarks bedste trails

  Kør med de sejeste instruktører i skoven tæt på kysten

 • Lær at filetere fisk

  Sammen med de lokale fra haw

 • Nordjylland Rundt på Tomlen

  Mød folket på en lokal klimavenlig blafferopdagelsesrejse

 • Gastronomisk teambuilding

  I Madsmedjens rustikke lokale med pizzaovn og højt til loftet

 • Naturskånsomt fiskeri og egnens kulturhistorie

  Mød lokale og oplev, smag og få viden om livet på og ved haw

 • Mindfulness og meditation i naturen

  find roen, erfar storheden, mød naturen – langsomt

 • Naturen som undervisningslokale

  viden om biodiversitet og naturbeskyttelse

 • Morgenmad ved haw

  Naturen bruges i så mange aktiviteter som muligt

 • Lær at lave mad over bål

  med årstidens lokale råvarer

 • Fælles vandreture

  med naturformidling og magiske udsigter

 • Gennem troldeskov og istidslandskaber

 • Til den massive kalkstensknude Bulbjerg

  egnens imponerende udsigtspunkt over Skagerrak