Der er Blafferstoppesteder på vej i Næstved Kommune

NÆSTVED FÅR BLAFFERSTOPPESTEDER

Nu er alle forslagene til placeringer blevet samlet sammen og vi har været rundt og kigge på dem. Tusind tak til alle der har været inde og hjulpet med at finde de bedste steder at sætte blafferstoppestederne op. Vi har vurderet alle mulighederne og har udvalgt de 10 bedste steder, hvor vi gerne vil have stoppestederne op. Nu skal de godkendes af vejmyndigheder, grundejere og samarbejdspartnere.
I mellemtiden er Næstved Sociale Virksomhed, NSV i gang med at bygge prototypen til de blafferbænke der skal op og stå ude ved stoppestederne. Bænkene skal bygges i affaldstræ og er designet af de vildt seje brugere fra ungdomshuset JB10 i Næstved.
Blaffernationen er i gang med et udviklingsprojekt sammen med Næstved Kommune om at forbedre mobiliteteten, særligt for de unge fra oplandet, ved at etablere officielle blafferstoppesteder. Det første er allerede kommet op på Næstved Gymnasium, som du kan se mere om på videoen til højre.
I løbet af efteråret har vi afholdt tre forskellige workshops, hvor vi har fortalt om projektet og indsamlet forslag til placeringer for de kommende blafferstoppesteder. Vi har været ude i tre forskellige landsbyer rundt om i kommunen for at finde de bedste steder at placere stoppestederne, og for at få de lokales inputs til, hvordan de kan bruges.
Samtidig har de unge fra ungdomshuset JB10 i Næstved designet de kør-mæ-bænke, der skal stå ved de nye blafferstoppesteder. Det er dem som Næstved Sociale Virksomhed, NSV er ved at bygge den første model af.
Her på siden kan I løbende finde info om projektet. Der vil yderligere blive arrangeret indvielsesevent til efteråret 2020, som viser, hvordan tomlen kan bruges som rejse- og transportmiddel, som et bæredygtigt supplement til de andre mobilitetsformer.
Tak for støtten til MOVIA og Region Sjælland, som projektet er finansieret af.

Du kan hjælpe projektet på vej:

Vi har brug for din hjælp med at fortælle de gode blafferhistorier! Har du taget tomlen for nylig eller vil du gøre det snart, så fortæl din historie til os. Så samler vi dem her på siden og fortæller dem videre. På den måde kan vi i fællesskab få nedbrudt nogle af de negative fordomme der kan være omkring blafferi, og få flere ud og tomle.

Gitte fra Næstved blaffer på Guadalupe

Vi har fået endnu en dejlig historie fra en af Næstveds egne. Gitte, der til daglig arbejder i Næstved Kommune, har...

Charlotte Roest slår til igen

Knap to uger efter sin første blaffertur slår byrådsmedlem Charlotte Roest til igen. Tak for historien og tak til Thomas Stampe...

Blaffernationen på Researchtur

Blaffernationen har været på Research-tur i Sønderjylland og Nordtyskland for at undersøge hvordan andre er gået til opgaven med at etablere...

Charlotte Roest fra Landdistriktsudvalget

Landdistriktsudvalget i Næstved Kommune arbejder i år med mobilitet på landet og etablering af blafferstoppesteder som en mulig løsning. Charlotte Roest...

Indvielse af blafferstoppested på Næstved Gymnasium

Mandag den 13. maj 2019 indviede Blaffernationen i samarbejde med Næstved Gymnasium og Næstved Kommune i form af 17.4-udvalget (landdistriktsudvalget) Danmarks...

PARTNERE & SPONSORER

Projektet er et samarbejde mellem Næstved Kommune og Blaffernationen og er støttet af Movia og Region Sjælland via puljen ‘Kollektiv mobilitet uden for de større byer’.