Roskilde Kommune


[vc_row full_width=”stretch_row”][vc_column][foundry_hero layout=”intro-button-alt” image=”7193″ button_text=”Vil din landsby i Roskilde Kommune være med?” button_url=”http://www.blaffernationen.dk/kontakt/”]

Blafferstoppersteder oppe i Roskilde Kommune

med et særligt fokus på landsbyen Gundsømagle

[/foundry_hero][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1660225597775{background-color: #36add8 !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Baggrund for projektet:

Blaffernationen har lavet et samarbejde med Roskilde Kommune og en masse lokale og relevante partnere om at etablere officielle og kunstneriske blafferstoppesteder og synliggøre mulighederne med den spontane samkørsel. I projektet har vi haft et fokus på at inddrage så mange forskellige partnere som muligt, da  det er afgørende at så mange som muligt bliver opmærksomme på muligheden, da blafferi civilsamfundets kollektive transportsystem. Derfor har vi lavet forskellige forsøg med både Roskilde Festival Højskole, Roskilde Festival, Roskilde Gymnasium og ikke mindst landsbyer i kommuner. Projektet har haft et særligt godt samarbejde med Gundsømagle Landsbyråd om udrulning af blafferstoppesteder flere steder til og fra netop Gundsømagle, hvor der nu er kommet 5 blafferstoppesteder op.
Ved at køre flere sammen i bilerne mindsker vi trængslen på vejene, nedsætter udledningen af CO2 og giver samtidig rum til at møde hinanden.
Klimaforandringerne og den grønne omstilling kræver, at vi finder alternativer til at køre i hver sin bil. Trængslen ind og ud ad byerne vokser, ofte sidder der kun 1 person i hver bil, og det er transportspild. Ved at vi engang imellem lader egen bil stå, giver vi vores naboer eller medmennesker muligheden for at hjælpe, så vi i fællesskab kan spare kloden for CO2-udledning.
Find alt om projektet på siden her, hvor der er links til og billeder af placeringerne. Find også forskellige TV-indslag og små film om delelementer og dyk ned i ‘Nyheder’ nederst fra forskellige om indsatser og nedslag fra hele projektperioden.
God fornøjelse og kontakt os endelig for spørgsmål.
Mange tak for støtten til projektet fra Movia og Region Sjælland.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Oversigt over blafferstoppestederne i Roskilde Kommune

Klik på kortet for link til placering på google streetview

[/vc_column_text][foundry_half_carousel][foundry_half_carousel_content image=”7210″]

Sognevej 1 ved Gundsømagle Kirke:

Fang et lift herfra enten mod Roskilde eller nordpå mod Jyllinge eller resten af Nordsjælland. Hvis liftet skal nordpå og du skal sydpå mod Roskilde, så tag med og stå af ved Hovedvej 6/Frederiksborgvej og blaf videre fra dette sted i lydskrydset. Her er også fin plads til at holde ind for bilister, og de kan se dig, når de holder for rødt.

[/foundry_half_carousel_content][foundry_half_carousel_content image=”7212″]

Holmevej ved Holmehøjen i Gundsømagle:

Kom direkte til Veksø Station herfra. S-togene kører hvert kvarter. Hav gerne et skilt med ‘Veksø Station’ og ‘Gundsømagle’ på den anden side til hjemturen, hvor du passende kunne stille dig her. Nedenfor er billedelink til Holmevej-stoppestedet.

[/foundry_half_carousel_content][foundry_half_carousel_content image=”7215″]

Gulddyssevej / Piledyssevej i Gundsømagle:

Blaf til arrangementer på Kulturgården herfra eller til Jyllinge. Hvis du skal videre nordpå, kan du fange et forbindelseslift, hvis du stiller dig i vejkanten ved Frederiksborgvej for enden af Gulddyssevej.

[/foundry_half_carousel_content][foundry_half_carousel_content image=”7217″]

Hovedvejen 42 i Gundsømagle:

Få et lift herfra østpå mod Østrup / Herringløse / Hove eller den lidt længere tur mod Smørum, Ballerup eller helt til København. Stil dig før indhakket og hav gerne et skilt med alt afhængigt af slutdestinationen eller retningen.

[/foundry_half_carousel_content][foundry_half_carousel_content image=”7220″]

Ny Østergade i Roskilde:

Find Blafferstoppestedet på sydsiden af Roskilde Station lige foran Kapellet ved Sjællands Universitetshospital. Skilt er afgørende, når du blaffer centralt i en by.

[/foundry_half_carousel_content][foundry_half_carousel_content image=”7222″]

Køgevej i Roskilde:

Find Blafferstoppestedet på sydsiden af Roskilde Station. Blaf herfra ud til Holbækmotorvejen, hvor du kan fange lift i begge retninger på tilkørselsramperne. Fang ellers lifts af Køgevej, som bliver til Hovedvej 6 sydpå.

 

[/foundry_half_carousel_content][/foundry_half_carousel][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1660225610257{background-color: #36add8 !important;}”][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

‘Blafferbussen’ på Roskilde Festival 2022 satte fokus på festivalens 2 nyeste blafferstoppesteder:

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Afsnit 5 af TV-serien ‘Blaffersnak’ startede fra Blafferstoppestedet i Gundsømagle:

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Indslag fra blafferworkshop i Roskilde Gymnasiums temauge om grøn transport og spontan samkørsel:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][foundry_blog pppage=”6″ pagination=”yes” filter=”81″][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1576758961736{background-color: #36add8 !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Det er ikke første gang Blaffernationen er på disse kanter og bestemt heller ikke den sidste. For vi elsker naturen i “Skjoldungernes Land”, Det Roskildgensiske folk og The Orange Feeling. Se her hvad vi ellers har lavet af projekter i Roskilde de sidste par år.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][foundry_image_tile image=”5881″ title=”Blaffernationen på INSP festivlal” subtitle=”Et tidligere projekt i Roskilde” url=”http://www.blaffernationen.dk/projekt-med-insp-og-roskilde-kommune/”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][foundry_image_tile image=”3665″ title=”Blaffernationen på Roskilde Festival 2018″ subtitle=”og vi kommer igen i 2020…” url=”http://www.blaffernationen.dk/danmark-blaffer-paa-roskilde-festival-2018/”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][foundry_image_tile image=”5050″ title=”Sjælland rundt på tomlen” subtitle=”med Roskilde Festival Højskole” url=”http://www.blaffernationen.dk/rofh-3/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

PARTNERE & SPONSORER

Projektet er et samarbejde mellem Roskilde Kommune og Blaffernationen og er støttet af Movia og Region Sjælland via puljen ‘Kollektiv mobilitet uden for de større byer.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”3233″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”3449″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”5926″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”5925″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]